Ana Sayfa Spor 17 Kasım 2022 322 Görüntüleme

Anadolu Efes Barcelona’yı devirdi seri sona erdi

Euroleague’in 8. haftasında son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes, sahasında konuk ettiği Barcelona’yı 96-86 mağlup ederek kötü seriye son verdi.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı kazanan Anadolu Efes, Euroleague’deki üç maçlık galibiyet hasretini dindirdi. Barcelona’nın da Euroleague’deki üç maçlık galibiyet serisi İstanbul’da son buldu.

Anadolu Efes’te Will Clyburn 24 sayıyla galibiyette büyük rol oynarken; Barcelona’da Nicolas Laprovittola kaydettiği 28 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

Anadolu Efes Euroleague’deki 3. galibiyetini alırken, Barcelona 3. kez mağlup oldu.

İLK PERİYODU BARCELONA ÖNDE TAMAMLADI

Karşılaşmaya Anadolu Efes, Micic ve Bryant’ın bulduğu isabetlerle başladı. Kalinic ve Sertaç’ın devreye girmesiyle oyunda dengeyi yakalayan Barcelona, 4.49 kala gelen televizyon molasına 13-11 önde girdi. Periyodun kalan bölümünde hücumda etkinliğini artıran deplasman ekibi, ilk periyodu 22-16 önde tamamladı.

İki takım da ikinci periyoda hücumda etkili başladı. Ev sahibi ekip, Bryant ve Beaubois ile etkili olurken, Barcelona ise Higgins ve Laprovittola’dan sayılar buldu. Periyodun bitimine 4.23 kala M’Baye’nin bulduğu üç sayılık isabet ile Anadolu Efes, 35-34 öne geçti ve Barcelona’ya molayı aldırdı. Periyodun kalan bölümünde üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, ilk yarıyı 45-41 önde kapattı.

İKİNCİ YARIYA CLYBURN DAMGASI

Üçüncü periyoda da hücumda etkili başlayan Anadolu Efes, Micic ve Clyburn’ün sayılarıyla 8-0’lık seri yakaladı ve farkı çift hanelere çıkardı: 53-41. Periyodun son bölümünde Sertaç Şanlı ve Abrines ile 3 sayılık isabetler bulan Barcelona, farkı tekrardan tek hanelere indirdi. Üçüncü periyodu Anadolu Efes, 66-57 önde tamamladı.

Son periyoda Clyburn’ün skorer oyunuyla başlayan Anadolu Efes, Laprovittola’nın bitime 4.54 kala gelen üç sayılık isabetine engel olamadı: 76-68. Temponun yükselmesiyle birlikte karşılıklı gelen üst üste üçlüklerle Anadolu Efes son 3 dakikada 85-74 önde girdi. Kalan bölümde de skor üstünlüğünü koruyan lacivert-beyazlı ekip, sahadan 96-86 galip ayrıldı.

SALON: Sinan Erdem

HAKEMLER: Robert Lottermoser, Carmelo Paternico, Luka Kardum

ANADOLU EFES: Micic 22, Beaubois 5, Bryant 16, Polonara 5, Pleiss, Clyburn 24, Taylor 4, Dunston 7, MBaye 13, Zizic

BARCELONA: Satoransky 3, Laprovittola 28, Kalinic 10, Tobey, Sertaç Şanlı 18, Higgins 14, Jokubaitis 2, Abrines 9, Da Silva, Vesely, Pauli 2

1’İNCİ PERİYOT: 16-22

İLK YARI: 45-41

3’ÜNCÜ PERİYOT: 66-57

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.