Ana Sayfa Güncel 17 Kasım 2022 459 Görüntüleme

Dolomit Taşı

Bütün peyzaj çalışmaları tasarlanırken doğal taşlardan destek alınır. Bunların arasında da en sık kullanılan dolomit taş geçmektedir. Peyzaj düzenlemelerinde ve süsleme amacıyla kullanılan en iyi taşlardan bir tanesi olan tamburlu dolomit kullanılmış olan  alanlara egzotik hava katmaktadır. Bu sebeple de bahçe ve peyzaj çalışmalarında, diğer farklı doğal taşlar ile birlikte kullanıldığında istenilen görüntüye şekle daha kolay ulaşılabilmektedir. Düzenleme yapılan çalışmalarda  hazırlanan projeler ile bina çevrelerinde bahçelerde yaşam alanları tamamen renk renk yapılabilmektedir. Peyzaj mühendislik çalışmalarının en vazgeçilmez taş türlerinden bir tanesidir dolomit taşlar. Süsleme aracı olarak kullanıldığından istenilen desenler de daha kolay oluşturulabilmektedir.

Dolomit Taşı Hangi Çeşitlerden Oluşur?

Bahçelerde mekanlarda kullanılan ve peyzaj çalışmalarında ise çeşitli dekoratif çalışmalarda kullanılmış olan bu dolomit taşlarının birden fazla çeşitleri bulunmaktadır. Tamburlu dolomit çeşitleri sayesinde de yapılacak olan çalışmalar daha kolay yapılarak sunuma hazır hale getirilmektedir.

Bu Dolomit taş çeşitleri şu şekildedir;

  • Beyaz renk dolomit taşı
  • Sarı renk çizgili Dolomit taşı ve
  • Bordo rengi dolomit taşı

Dolomit taş türleri tamamen doğal taşlardır ve çeşitli  farklı boyutlardan oluşmaktadır. Boyutlarına göre ayrışmalar yapılarak kullanılacak olan yerlerde dekorasyon amaçlı kullanılmış olan bu taş değişik  yerlerde kullanılmaktadır. Dolomit çeşitlerinin boyutları birbirinden  farklı ölçülerdedir  ve kullanım alanları ise farklı olabilmektedir.

Dolomit Taş Fiyatları

Dolomit taşı kullanım alanı geniş olan bu taşlar için fiyat seçenekleri, firmalar tarafından, taş boyutlarına ebatlarına göre belirlenmektedir. Bu Dolomit Taş satışları tonaj ya da yirmi beş kiloluk çuvallar halinde getirilmektedir. Dolomit taşlarının ölçüleri ise 1 ile 3 cm, 3 ile 5 cm, 5 ile 7 cm gibi farklı aralıklarda olduğu için her türlü ölçü için belirlenen fiyatlar değişik olmaktadır. Peyzaj düzenlemelerinde ise yine en uygun fiyatlar bu ölçüler için belirlenmektedir. Taş renk ve boyutlarını kesinlikle kullanacağınız alana göre seçmelisiniz. Doğru ölçümün seçilmesi için yapacağınız çalışmalarda daha iyi görüntüyü oluşturacaktır. Bunun gibi uygun fiyata istediğiniz görüntüyü elde etmenize gayet yardımcı olacaktır. Bahçe dekorasyonlarında kullanılan, bu küçük ve yassı Dolomit taşların ise fiyatları tamamen yapılacak işler için oldukça uygun görülmektedir. Doğadan elde edilen bu Dolomit taşların üretimi dünyada ve farklı ülkeler tarafından da  yapılmaktadır.

Kaynak: Tamburlu Dolomit

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.