Ana Sayfa Güncel 17 Kasım 2022 220 Görüntüleme

Avcı Forum ve Atıcılık Forumu Yayında!

Avcılık, başlangıçta insanların karınlarını doyurmasına yönelik olan bir faaliyet olarak yaygınlaşmaya başlamıştır. İlk insanlar ovalarda dolaşırken toplayabildikleri bitkiler ve kovalayıp, yakalayabildikleri küçük hayvanlarla beslenmişlerdir. Taş Devri insanları, binlerce yıl boyunca avcılıkla yaşamlarını sürdürdüler. Mağaralarda barındılar, keskin ve sert taşlardan silahlar yaptılar. Ok, mızrak ve topuzla mamut, rengeyiği ve ayı gibi büyük hayvanları avladılar. İnsanlar hayvanlar kadar güçlü ve çevik değildi, ama zekâları, silah yapma yetenekleri avcılıkta başarılı olmalarını sağladı. Ayrıca bu ilk insanlar, kendilerine avcılıkta yardımcı olması için köpek gibi bazı hayvanları da eğittiler. Çoğu zaman bir geyik ya da yabani at sürüsünü bir uçuruma doğru sürüp avladıklarında, bütün topluluğa yetecek kadar yiyecek elde etmiş oluyorlardı. Günümüzde ise bu gelenek devam etmektedir. Yaban hayvanları ( yaban tavşanı, üveyik, keklik, geyik, dağ keçisi ) başta olmak üzere bir çok hayvan için avlanma sezonları bulunmaktadır. Sadece kara avı değil, Deniz avı ( balık avı da ) Ülkemizde oldukça rağbet görmektedir. Balık avcısı ve Kara avcısı tüm avcıları avciturkler.com platformunda toplamak için kararlıyız. Özellikle av’a yeni başlayacakların yapması / bilmesi gerekenleri paylaştığımız avciturkler.com platformu forum sitemizden ücretsiz yararlanabilirsiniz. Av sezonlarında ise av arkadaşı bulmak avcı forum sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Atıcılık sporu; ayakta, diz çökerek ve yatarak atış teknikleri kullanılarak yapılabilen bir spor dalıdır. Yarışmacıların belirlenen süre içerisinde hedefleri olabildiğince merkezden vurması gerekmektedir. Ayakta atışta tüm silah, iki elle tutulmaktadır. Eğer atış tüfekle yapılacaksa silah; kol, göğüs ya da kalçadan desteklenerek sabitlenebilmektedir. Diz çökerek yapılan atışlarda yarışmacının sağ elini veya sol elini kullanmasına göre pozisyon belirlenmektedir. Buna göre sağ el ile atış yapanların sağ dizini, sol el ile atış yapanların ise sol dizini kullanarak çökmesi gerekmektedir. Yatarak atış ise genelde sporcunun kullandığı ilk tekniktir. Bu teknikte kullanılan silahın başka hiçbir nesne ile temas halinde olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ülkemizde genellikle trap, skeet, 22 çap tüfek, 22 çap tabanca, hava tüfeği, serbest tüfek, 38 kalibre tabanca yarışmaları yapılmaktadır. Takım ve bireysel olarak yapılan bu yarışmalar, hafif ve ağır silahlar olarak iki bölümde yapılır. Hafif silahlar 4,5 kg’dan hafif serbest silahlardır. Tabanca ile sürat atışında belli bir sürede 5 hedefe 60 atış yapılır. Tabanca ile 50 metreden atış; 22 kalibre tüfekle ayakta, diz üstü, yatarak atış; tabanca ile siluete atış; 25 metreden 30 kurşunla hedef ve siluet kombine atışı; 3 pozisyon genel klasman gibi yarışma türleri uluslararası alanda yapılmaktadır. Yivli silahlarla 300 metreden hedefe atış da yarışma türleri arasındadır. Trap kategorisi yarışmalarında otomatik makinelerle atılan plakaların atılacağı yön daha önceden bilinir. Skeet kategorisinde ise plakaların atılacağı yön bilinmez.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Ferdi Aktaş kimdir ?

Ferdi Aktaş kimdir ?