Ana Sayfa Spor 30 Nisan 2023 412 Görüntüleme

Erling Haaland, Premier Lig tarihine geçti

Premier Lig’in 34. haftasında Manchester City, deplasmanda Fulham’ı 2-1’lik skorla mağlup etti ve tekrardan liderliğe yükseldi. Sezon başında takıma katılan Erling Haaland, müsabakanın 3. dakikasında penaltıdan takımını 1-0 öne geçiren golü attı ve bu golle birlikte gol sayısını 34’e yükseltti. Norveçli golcü, Premier Lig tarihinde bir sezonda 34 golle en fazla gol atan İngiliz futbolcu Andy Cole (1993-1994), bir diğer İngiliz golcü Alan Shearer (1994-1995) ile gol sayısını eşitledi ve lig tarihine geçti.

HALAAND BU SEZON 4 DE HAT-TRİCK’İ BULUNUYOR

Norveçli futbolcu Erling Haaland, Premier Lig’de ilk sezonunda 34. hafta itibarıyla 34 gol kaydederek, maç başına 1 gol ortalaması yakaladı. Haaland, ligde bu sezon 5 maçta iki gol atma başarısı gösterirken, 4 maçta da rakip filelere 3 gol göndererek hat-trick yaptı. 22 yaşındaki golcü, West Ham, Brighton, Leeds United, Southampton ve Leicester City’e 2’şer gol atarken; Crystal Palace, Nottingham Forest, Manchester United ve Wolverhampton’a karşı 3’er kez gol sevinci yaşamayı başardı.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.