Ana Sayfa Spor 22 Eylül 2022 333 Görüntüleme

Avrupa Şampiyonu Sporcumuz Cengizhan Iğdır Kimdir?

1976 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Cengizhan Iğdır İstanbul ilinde yaşamaya devam etmektedir. Aslen Kars’lı olan Cengizhan Iğdır doğma büyüme İstanbulludur. Mesleği Antrenör olan Cengizhan Iğdır’ın birçok başarısı bulunmaktadır. Marmara Üniversitesi Besyo bölümünde eğitimini tamamlayan Cengizhan Iğdır şu an Kocaeli ilinde Fitness Antrenörlüğü yapmaktadır.

1.65 boyuna sahip olan ünlü antrenör yarışma dönemlerinde 88 – 92 kilosuna sahip iken yarışma dışı zamanlarda da 98 – 102 kilosuna sahiptir. 1999 yılında Fitness & Body Building’e başlamıştır.

Cengizhan Iğdır Body Building’e başlamadan önce de başka spor dalıyla uğraşmıştır. 10 yaşında başladığı Tekel Spor Kulübünde 11 yıl boyunca Güreş sporunu yapmıştır. Body Building’e daha sonra başlayan Cengizhan Iğdır bu sporu bir tutku haline getirmiş ve hayatını bu spora adamıştır.

Body Building sporuna yoğunlaşan Cengizhan Iğdır’ın bu dalda bir sürü başarısı bulunmaktadır. Önemli bir ayrıntı olarak da Cengizhan Iğdır’ın Türkiye Şampiyonası Vücut Geliştirme Büyükler Kategorisinde 5 kez kazandığı Türkiye Şampiyonluğu vardır.

Bu spora başlarken Cengizhan Iğdır Body Building’in Türkiye’de ilgi görmediğini ve gelişmediğini fark eder. Sonrasında bu konu üzerinde düşerek bu spora gereken önemi vermek ister. Hayatını bu spora adayan ünlü antrenör bu dalda bir çok başarıya ulaşır.

Cengizhan Iğdır’ın Önemli Başarıları

  • 2013 IFBB AVRUPA ŞAMPİYONU – MOLDOVA / 85 KG
  • 2012 IFBB ARNOLD CLASSIC DÜNYA ŞAMPİYONASI İKİNCİSİ – ABD / 85 kg
  • 2012 IFBB AVRUPA ŞAMPİYONASI İKİNCİSİ – İSPANYA / 85 KG
  • 2013 TÜRKİYE (OVERALL WINNER) ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU – ANTALYA / 85 KG
  • 2014 IFBB YUNANİSTAN (OVERALL WINNER) ŞAMPİYONLAR ŞAMPİYONU – ATİNA / 90 KG

Cengizhan Iğdır’ın Spor Hayatı

Cengizhan Iğdır spor hayatında tam olarak 10 yaşında başlamıştır. 10 yaşında spor hayatında Tekel spor kulübünde güreş sporu ile başlamıştır. Güreş sporuna 10 yaşında başlayıp 11 yıl boyunca devam ettirmiştir. Daha sonra güreş sporunda kaslarının ve kendisinin farkında varan Cengizhan Iğdır Body Building sporuna yönelmiştir.

Cengizhan Iğdır body building sporunun Türkiye’de hiç ilgi görmemesinden ve bu sporun zararlı bir spor olarak adlandırılmasından şikayetçi. Türkiye’nin bu spora önem vermediğinden dolayı Türkiye’de bu alanda yeterli kişilerin gelişmediğini ve bu spor dalında ilerlemek isteyenlerin anca özel ders alarak ilerleyebileceğini belirtiyor.

Diğer ülkelerin Türkiye’ye göre Body Building konusunda oldukça ileride olduğunu savunuyor. Üniversite zamanlarında güreş alanında oldukça başarılı bir konumdayken üniversite sonunda Body Building sporuna yönelerek bu sporun bir tutku haline geldiğini belirtiyor. Body Building sporuna yönelmesi de çok basit olmamıştı.

Üniversite yıllarında güreş alanında aldığı eğitimler çalıştığı ünlü hocaları sayesinde bu alanda kendini oldukça geliştirmişti. Babası, Cengizhan Iğdır için her türlü desteği sağlıyor ve o zamanlarda eczaneden özel siparişler ile kutu kutu ilaçlar getiriyormuş. Daha sonralarda Cengizhan Iğdır biraz edindiği bilgiler ile vücudunu geliştirmek için elinden gelen her şeyi yapıyormuş.

Sporuna ve beslenmesini bu spor dalı için daha önemli bir hale getirmiş. Kendisi geliştirmesi ve bu spora ilgisinden dolayı da üniversite yılının sonunda Body Building sporuna tamamen yönelmiştir. Bu alanda hep en iyisi olmak isteyen Cengizhan Iğdır her zaman çok çalışmıştır.

Cengizhan Iğdır için önemli olan birinci veya ikinci olmak değil çıkıp o parkurlarda yarışabilmekmiş. Tüm hayatını spora adayan ve 7/24 spor ile ilgilenen Cengizhan Iğdır alanında başarılı bir antrenör olmuştur. Cengizhan Iğdır’ın en büyük hedefi de bu sporda kendisini en iyiye kadar geliştirmek ve en iyisi olabilmekmiş.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.