Ana Sayfa Spor 22 Haziran 2022 339 Görüntüleme

Canlı Maç Siteleri

Canlı maç izlemek isteyenler fakat şifreli kanallara para vermek istemeyen çok sayıda kullanıcı çareyi internet üzerinden bulduğu kanallar üzerinden maçları izlemeye devam ediyorlar.

Kullanıcıların maç izlemek için aradığı internet sitelerinin başında justintvizle gelmektedir. Aslında bir video yayınlama sitesi olan ve 2007 yılında kurulan justin tv platformu ülkemizde maç izleme kanalı olarak bilinmektedir. Yayıncıların sıklıkla kullandığı ve para kazandığı Twitch de justin tv nin bir iştirakidir ve aynı mantıkla kurulmuştur.

Çok sayıda yabancı ve yerli maç izleyicisi Avrupa ve Türkiye liglerindeki maçları izleyebilmek için çok sayıda ücretli platforma üye olmaları gerekmektedir. Yerli ligleri bir kanal alırken, şampiyonlar ligini başka bir kanal, UEFA ligini de başka bir kanal aldığı için futbolseverler maçları izlemek için her birine para yatırmak yerine kaçak diye tabir edilen ve yayıncısından izinsiz bir şekilde maç yayını yapan platformlara yönelmektedir. Ülkemizde bu tarz kaçak yayın yapan siteler BTK tarafından sık sık erişime kapatılsa da site sahipleri alan adlarını yeni bir alan adı alarak yönlendirmekte ve yayınlara devam etmektedirler.

Bazı site sahipleri alan adlarını yönlendirmediği için ve erişim Türkiye’de kapatıldığı için VPN kullanmayan kullanıcılar bu sitelere erişim sağlaması mümkün değildir. Bu durumdan haberdar olmayan kullanıcılar site açılmıyor diyerek siteden çıkış yapmaktadırlar. Bu konuya dikkat etmelisiniz.

Kaynak: https://www.justintvizle.pro/

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.