Ana Sayfa Spor 9 Ekim 2022 442 Görüntüleme

Birleşik Krallık’ta iklim krizi alarmı! Stamford Bridge su altında kalabilir…

İklim krizi tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken, İngiltere ve Galler’deki bazı futbol kulüpleri tehlike altında. Yapılan araştırmalara göre, 2050 yılına kadar yaşanacak su baskınlarının yanı sıra bazı statların tamamen yok olması bekleniyor…

İngiltere ve Galler’deki futbol kulüplerinin dörtte biri, gelecek 10 yıl içinde statlarının su baskınları tehlikesiyle karşı karşıya. Hatta bazıları 2050 yılına kadar tamamen su altında kalabilir…

Sky Sports’ta iklim değişikliği ile ilgili olarak yayınlanan belgeselde, futbolun 21. yüzyılda karşılaşabileceği tehlikeler anlatıldı. Programda, West Ham, Chelsea ve Fulham statlarının önümüzdeki birkaç yıl içinde artan yağış miktarlarıyla baş edemeyeceği belirtildi. İngiltere Futbol Federasyonu da konunun önemine dikkat çekerken, “İklim krizi zamanımızın en acil sorunlarından biri. Mevcut hızıyla, iklim değişikliği hepimizin üzerinde geniş kapsamlı bir etkiye sahip olacak.” ifadelerine yer verildi.

“2050 YILINA KADAR…”

İklim değişikliği konusunda akademik kariyere sahip olan David Goldblatt, birçok kulübün, yükselen deniz seviyeleri nedeniyle yakında düzenli olarak maçlara ev sahipliği yapmakta zorlanacağını iddia etti.

Fulham’ın stadı Craven Cottage da tehlike altında.

Önümüzdeki 28 yıl içinde, küresel ısınmanın etkisi ülkenin manzarasını sonsuza dek değiştireceği için bazı Premier Lig ekiplerinin statlarının sular altında kalacağını söyledi:

“Aşırı yağışlı hava koşulları sele yol açar. Bu iklim krizi. Sahadaki birkaç su birikintisinden bahsetmiyoruz. 1.5 metre yüksekliğinde sudan bahsediyoruz. Bu da futbol yok demek. İngiltere’de durum gerçekten ciddi. Benim hesaplamalarım, ilk dört ligdeki profesyonel statların yaklaşık dörtte birinin 2050 yılına kadar yıllık sel tehdidi altında olduğu veya fiilen sular altında kalacağı yönünde.”

“STAMFORD BRIDGE TEHLİKEDE”

“Tehdit altındaki kıyı statlarına baktığımızda, Southampton’daki St Mary’s su seviyesine çok yakın ve gerçekten alçakta. Grimsby’nin Blundell Park’ı ve Scunthorpe’un Glanford Park’ının da başı dertte. Bu, bazı büyük kulüpleri de etkileyecek. West Ham’ın Londra Olimpiyat Stadı ve Chelsea’nin Stamford Bridge’i. Fulham’ın Craven Cottage’ı da dertte. Bu yılın başlarında dükkanlarını su bastı. Bundan fazlası olacak.”

West Ham United’ın maçlarını oynadığı Londra Olimpiyat Stadı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.