Ana Sayfa Spor 5 Kasım 2022 241 Görüntüleme

Alessandro Del Piero futbolun geçmişini ve geleceğini değerlendirdi

İtalyan futbolunun efsanesi Alessandro Del Piero, blockchain’in sporda taraftarlığa etkisi üzerine gerçekleştirilen panelde konuştu.

Socios.com Kurucusu ve CEO’su Alexandre Dreyfus, FIFA Dünya Kupası Şampiyonu ve Socios.com Global Marka Elçisi Alessandro Del Piero ile birlikte Portekiz’de gerçekleşen Web Summit’in blockchain taraftarlığın geleceğini nasıl değiştirecek konulu panelinde spor ve teknoloji meraklılarıyla bir araya geldi.

Alexandre Dreyfus, Fan Token’ların şu anda global spor endüstrisinde taraftarların dünya çapında favori takımlarıyla bağlantı kurma ve onlarla etkileşim kurma şeklini nasıl yeniden tanımladığını anlattı. Dreyfus, “Dört yıl önce Socios.com’u başlattık çünkü basit bir ihtiyaç belirledik. Sporseverlerin yüzde 99’u stadyumda değil, şehirde değil ve hatta destekledikleri takımın ülkesinde bile değil. Kendimize sorduk taraftarlar için değerli ve takımlar için ölçeklenebilir ne yaratabiliriz? Böylelikle Fan Token konseptini icat ettik ve şimdi, dört yıl sonra tüm dünyada 170 kulüple çalışıyoruz ve taraftarlar ve takımlar arasında yeni bir bağlantı oluşturmayı başardık” dedi.

Organizasyonda merkez sahneyi dolduran izleyicilere kariyeri boyunca teknolojinin taraftarlıkla olan ilişkisini nasıl değiştirdiğini anlatan Del Piero ise başarılı kariyerinin ilk yıllarında ailesinin evine gelen tüm taraftar mektuplarını tek tek nasıl yanıtladığını paylaştı.

Del Piero, Socios.com, artık yalnızca ekibinin ürettiği içeriği izlemek veya tüketmekle kalmayan, aynı zamanda kararlara katılabilen ve ekibin günlük yaşamında aktif bir rol oynayabilen taraftarlık konsepti ile iki yönlü bir bağlantı kuruyor. Bu gerçekten harika diye konuştu.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.