Ana Sayfa Magazin 2 Temmuz 2021 316 Görüntüleme

Irak’ta sıradışı bir televizyoncu: Bland Farhad Mohammed

Erbil sokaklarında gezdi iseniz ve oranın televizyon kanallarına göz attıysanız Evin Aso ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Çünkü Türkiye’de Müge anlı ne kadar tanıdıksa, Irak’ta da Evin Aso ismi bir markadır. Peki TV Show konusunda muhteşem bir başarıya sahip başka programlar yok mu? Elbette var. Shirin shirine gibi okunuşundan da anlayacağınız tatlı ve diğer lezzetleri konu alan başarılı diğer TV programı. İlginç olan yanı ise en az onun kadar başarılı olan Chewaz Aso aynı zamanda Evin hanımın kız kardeşi. Şöyle eğlence kanallarını dolaştığınızda başarılı bulacağınız başka programlar da olacaktır elbet. Bunların başarısını irdelediğimizide arkasındaki ekibin işinde iyi olduğunu görmeniz sürpriz olmaz. Üstelik çoğunun size fısıldayacağı ortak bir isim var; yönetmen Bland Farhad Mohammed.

Kendisiyle konuşmak istediğimizde neredeyse kusursuz olan Türkçesiyle Türkiye’nin mega kentlerinde doğup büyümüş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı izlenimini verdiğini inkar edemeyiz. Şok eden gerçek ise Doğma büyüme Iraklı olması ve Türkçe’yi orada öğrenip geliştirmesi. Türkiye’den gelen ekiplerle çalışmış, birçok televizyoncu, muhabir ve teknoloji şirketine rehberlik, danışmanlık yapmış Bland bey. Televizyonculuğun kendisi için bir tutku olmaya başladığını fark edince, profesyonel olarak bu meslekte kendini geliştirmeye başlamış. Türkiye’deki çoğu sağlam TV Showlarda yönetmenlik tecrübesi oaln Türk yönetmenlerle çalışmış, tabiri caizse onların tezgahından geçmiştir. Şu an ise hala devam etmekte olan bölgenin en popüler TV Show’u “Evin jin u jiyan”  ve  “Shirin shirine” programlarını sunan Bland bey, aynı zamanda Instagram hesabıyla da tabiri caizse tam bir “Influencer”. Hatırı sayılır bir takipçi potansiyeli ile çeşitli konularda eğlenceli, bazen de anlamlı paylaşımlar yapmaktadır. Kendisinin sırasıyla yaptığı TV programları;

Evin jin u jiyan

Koshki net

Net gram

Shirin shirine

Radio one

Xosh tam

Like magazin

Miwani evin

Diyari ramadan

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.