Ana Sayfa Güncel 13 Temmuz 2021 390 Görüntüleme

Diyet Orucundaki Ara öğün Nasıl Olmalı ?

Diyet orucu içinde dikkat çeken konulardan biri de ara öğünleri olarak bilinmektedir. İnsanların yemek yediğinde oluşan döngü şu şekilde özetlenmektedir. Yenilen yemek beraberinde oluşan glikoz vücutta enerji kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Glikoz haricindeki besin kaynaklarını ise karaciğer ve kaslarınıza yönelik dağıtım yapmaktadır. Bu döngüde şuursuz bir yemek yeme şekli isteğe yönelik olsa dahi kişiye çeşitli sağlık sorunları da oluşturmaktadır. Glikojen kullanımı beraberinde ise parçalanma başladığı için kişinin vücudundaki ekstra kaynaklar aranmaktadır.

Diyet Orucundaki Ara öğün

Diyet orucu nedir veya diyet orucundaki ara öğün nedir şeklindeki sorulara yönelik cevap niteliğindeki diyet listeleri tam olarak yerinde olacaktır. Çünkü bu diyetin amacı kişinin en sağlıklı şekilde kilo verebilmesi sağlamaktır. Diyet orucu listesinde yer alan sıralama ise şu şekilde özetlenmektedir.

  • İki günde bir yapılan diyet orucu
  • Warrior diyet veya savaşçı diyet orucu
  • 16 saatlik diyet orucu
  • Haftanın 2 gün oruç tutulması, geri kalan günlerde beslenme tarzının serbest bırakılmasına yönelik diyet orucu
  • Haftanın 5 günü normal beslenme tarzına göre uyarlanıp kalan 2 günde kalori alımı dengesinin yapılması

Yukarıda belirtilen liste her insanın uygulayabileceği bir düzene sahiptir. Normal diyet çeşitlerinden çok farklı olmasının en önemli özelliği çeşitli sağlık sorunlarını d beraberinde yok etmesi olarak bilinmektedir. Bu nedenle diyet orucu faydaları çok geniş kapsamlı şekilde incelenmesi gereken bir konudur.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.