Ana Sayfa Güncel 14 Temmuz 2021 370 Görüntüleme

Pilates Hamile Salonları Ankara

Pilates vücut esnekliğini artırmak, vücut postürünü düzeltmek, duruş bozukluklarını ortadan kaldırmak için Joseph Pilates tarafından geliştirilmiş bir egzersiz düzenidir. Bedenin bütün bölümlerindeki kasları çalıştırmaya yönelik bir egzersiz biçimidir. Pilatesin farklı çeşitleri bulunmaktadır.

Pilatesi Kimler Yapabilir ?

Pilates her yaştan kadın erkek fark etmeksizin herkesin yapabileceği bir egzersiz türüdür. Hamilelerin de yapabileceği bu egzersiz gebelik süreci için de en güvenilir egzersizlerden biridir. Pilates genel olarak ağırlık abdominal merkezde olacak şekilde iken hamile pilatesinde ise ağırlık merkezi pelvik bölgede olacak şekildedir. Hamilelikte pilates yapılması hem fiziksel hem mental açıdan gebeliğin daha sağlıklı geçirilmesi açısından önemlidir.

Hamile pilatesi sürecine başlamak isteyen anne adayları için en uygun zaman 12. ve 16. haftalar arasıdır. Hamilelik sürecinde yapılan pilates pelvik kasları da daha güçlü ve esnek hale getireceği için bu doğum sırasında doğuma da yardımcı olacaktır. Hamilelik döneminde daha önceden de egzersiz geçmişi olmayan biri için bir eğitmen eşliğinde egzersizlerin yapılması daha uygun olacaktır. Eğitmen kontrolünde yapıldığı için hem anne hem bebek için daha güvenilir olacaktır.

Son zamanlarda oldukça popülerlik kazanan pilates eğitimi için birçok alternatif merkez bulunmaktadır. Özellikle Ankara pilates eğitimi verilen merkezler açısından oldukça ön plana çıkmaktadır. Vücuda esneklik kazandıran pilates sporu günümüzde giderek yaygınlaşmakta ve hamileler de dahil olmak üzere pek çok kişice tercih edilmektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.