Ana Sayfa Spor 22 Mayıs 2021 373 Görüntüleme

Fenerbahçe’yi yenen Pınar Karşıyaka, İstanbul’dan avantajla döndü

Fenerbahçe Beko, ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında Pınar Karşıyaka’yı konuk etti. Sarı-lacivertliler, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 80-71 mağlup ayrıldı ve seride durum 1-1’e geldi.

Hava atışı sonunda ilk hücum hakkını kazanan Fenerbahçe, maçın ilk sayılarını Marko Guduric’le buldu (3-0). Pınar Karşıyaka’nın ilk sayılarını üreten isimse Tony Taylor oldu (3-2). Orta mesafede oldukça rahat basket bulan Jan Vesely ile 5-2’yi bulan Fenerbahçe Beko, bu dakikalara savunmada da rakibine geçit vermedi. Devamında Raymar Morgan ve Tony Taylor’la 5-0’lık bir seri bulan İzmir temsilcisi, skoru 5-7 yaptı. Bu skor karşısında pota altında aldığı toplarla rakibe zor anlar yaşatan Danilo Barthel’le 9-7’yi bulan Fenerbahçe yeniden öne geçti. Çeyrekte son 5 dakikanın içine girilirken kenardan gelen Metecan Birsen ve M Baye’den önemli katkılar alan Pınar Karşıyaka, bitime 2 dakika kala 12-19’luk üstünlüğü yakaladı. Ancak rakibinin farkı açmasına Melih Mahmutoğlu, Alex Perez ve Danilo Barthel’le izin vermeyen sarı-lacivertliler, farkı 1 sayıya indirdi (20-21). Pınar Karşıyaka, çeyreğin son saniyelerinde Tony Taylor’ın basketiyle farkı 3 sayıya (20-23) çıkartırken, bu skor aynı zamanda ilk çeyreğin sonucunu belirledi.

İkinci çeyrekte ilk basket M Baye’den geldi (20-25). Rakibine Marko Guduric’in basket faulüyle cevap veren Fenerbahçe, farkı 2 sayıya indirdi (23-25). Çeyreğin hemen başında Semih Erden ve Metecan Birsel’le bir ritim bulan Pınar Karşıyaka, farkı 7 sayıya kadar çıkardı (23-30). Fenerbahçe Beko Başantrenörü Igor Kokoskov bu skor karşısında mola alırken mola dönüşünde Kyle O Quinn’in yanı sıra Jan Vesely ve Ali Muhammed’in ikili oyunlarıyla 7-0’lık bir seriye imza atan sarı-lacivertliler, skora denge getirdi (30-30). Son 5 dakikaya 32-32’lik skorla girilirken Raymar Morgan ve Tony Taylor’la skor üretmeye devam eden İzmir temsilcisi, 33-38’i yakaladı. Soyunma odasına ise 37-41’lik skorla önde giren taraf konuk takım oldu.
Kenan Sipahi ile Raymar Morgan’ın karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte Marko Guduric’in 6-0’lık serisiyle rüzgarı arkasına alan Fenerbahçe Beko öne geçti (45-44). M Baye ve Henry ikilisiyle bu kez 6-0’lık seri yakalayan konuk takım, 45-50’lik üstünlüğü yakaladı. Üçüncü çeyrekte son 1:30’un içine 54-58 öne giren Pınar Karşıyaka karşısında Tarık Biberovic’i devreye sokan ve önemli katkılar alan Fenerbahçe farkı 1 sayıya indirdi (57-58). Final periyoduna ise Pınar Karşıyaka’nın 59-64’lük üstünlüğüyle gidildi.

Son çeyrekte Tarık Biberovic ve Jan Vesely çiftiyle bir ritim bulan Fenerbahçe, farkı 1 sayıya indirdi (65-66). Her iki takımın da uzun süre skor üretmekte zorluk çektiği çeyrekte son 3 dakikanın içine 65-71’lik Pınar Karşıyaka’nın üstünlüğüyle geçilirken, Fenerbahçe’de Jan Vesely’den bir alleyoop geldi ve fark 4 sayıya indi (67-71). Maçta son dakikalar büyük bir çekişmeye sahne olurken 71-80’lik skorla kazanan taraf konuk takım Pınar Karşıyaka oldu. Böylece ING Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinde durum 1-1’e geldi.

Seride üç galibiyet alan takım finale yükselecek. Seride üçüncü karşılaşma, 24 Mayıs Pazartesi günü Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.