Ana Sayfa Ekonomi 1 Kasım 2022 236 Görüntüleme

Nebati: Kamu bankaları TOGG için gerekli teşvikleri verecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na (TOGG) yönelik “Kamu bankalarımızla tekrar bir görüşme gerçekleştirdik. Bu konuda gerekli teşvikleri, gerekirse kâr etmemek üzere verecekler” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ‘bir hayalin dışa vurumudur’ şeklinde nitelediği Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’na (TOGG) yönelik “Kamu bankalarımızla tekrar bir görüşme gerçekleştirdik. Bu konuda gerekli teşvikleri, gerekirse kâr etmemek üzere verecekler” dedi.

Bir televizyon programında konuşan Nebati, “Kamuda da bu araçların kullanımıyla ilgili alım garantisi yaptık. Türkiye’de artık yerli araç kullanmak istiyoruz. En başta üst düzey yetkilerimize göndererek bu araçların Türkiye sathında görünümünü sağlayacağız” diye konuştu.

‘ÜLKE İÇİNDEKİ KARAMSAR, ÇIĞIRTAN GRUP’ VURGUSU

Nebati’nin konuşamasının satır başları şu şekilde:

* TOGG, büyük bir hayalin gerçeğe vurumudur. Bu araç Türkiye’nin yüz akıdır.

* Otomobil olarak lanse edilebilir ama çok farklı bir anlamı ortaya koyuyor. Ben 58 yaşındayım, devrim otomobilinin yolunun kesildiğini biliyorum. ‘Yapamazsınız, beceremezsiniz’ diyerek yolunu kestiler. Uçaklarımızın yolunu kestiler. Ve bunlar maalesef, ülke içindeki çığırtkanlıklarla da işbirlikleri içinde yapıldı.

* TOGG’un temeli atıldığında yine dalga geçildi. Aynı çığırtkan ekip ‘Türkiye bu otomobili üretemez’ dedi. Kim bu çığırtkan ekip? ‘Köprüyü sattırmam’ diyenler, ‘Avrasya’yı yaptırmam, havalimanını yaptırmam’ diyenler. Taş üstüne taş koymamış, ülkesini küçümseyen küçücük azgın bir grup.

Ayrıntılar geliyor…

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.