Ana Sayfa Ekonomi 30 Nisan 2023 311 Görüntüleme

‘Yarısı Bizden Kampanyası’na rekor başvuru: Dört günde 65 bini aştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Kanal7’de yayımlanan Başkent Kulisi özel yayınında soruları cevapladı.

Kurum’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

6 Şubat sabahı tüm Türkiye derin bir acıyla uyandı. 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilendi. Devletimiz ilk günden itibaren seferber oldu.

15 gün sonra kalıcı konutların sözleşmesini, 46 gün sonra temelleri atıldı.11 ilimizde eş zamanlı olarak toplamda 650 bin konutun yerinde inşaat çalışmalarını yürüteceğiz.

Nasıl Kastamonu’da Bartın’da yaptıysak bu bölgelerde de yapacağız.

Acil yıkılacak binaların yüzde 85’i kaldırılmış durumda. Ağır hasarlılarda bazı vatandaşlarımızın itiraz süreci var. Çalışmalar sürüyor.

Yarısı Bizden Kampanyası

Bizim bilimsel araştırmalarımız ve yaşadığımız depremlerden sonra İstanbul’daki vatandaşlarımızın önemli talepleri oldu. Ulaşım, deprem ve kentsel dönüşüm İstanbullu için en önemli konular.

‘Gönüllü’ 3’te 2 bir çoğunluk arıyoruz. Tespitlerin ardından rızaya dayalı olarak vatandaşımızda kabul edince kura ve proje sürecine başlayacağız. Vatandaşımız 200 bin TOKİ konutuna başvuru yapacak.

Maliyetinin yarısını sağlıyoruz ancak kira yardımı vergisini de kattığınızda destek yüzde 50’yi geçiyor. Müteahhite verilen konutları da bu kampanyaya dahil ediyoruz.

65 bin 500 başvuru yapıldı

Yüzyılın projesine şu ana kadar 65 bin 500 başvuru oldu.

100 bin konut rezerv üretiyoruz. 500 bin Anadolu, 500 bini Avrupa’da yeni yerleşim alanları oluşturacağız.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.