Ana Sayfa Ekonomi 30 Nisan 2023 428 Görüntüleme

Bakan Dönmez’den petrol açıklaması: Büyük bir müjde verebiliriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Çok yakın bir zamanda petrolle ilgili büyük bir müjde verebiliriz” dedi.

Öte yandan Bakan Dönmez, geçtiğimiz gün milletvekili adayı olduğu Eskişehir’de önemli açıklamalarda bulunmuştu.

‘ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ UYGULAMASINA HEMEN BAŞLADIK’

Dönmez, Karadeniz’de bulunup, karaya bağlanan doğal gazın konutlarda ücretsiz kullanmasına ilişkin uygulamanın hemen başladığını belirterek, ilk fatura da bunun hissedileceğini söyledi. Dönmez, şöyle konuştu:

“Artık kendi yerli gazımız var. Televizyonlardan izlediniz, gazetelerden okudunuz. Karadeniz’de, Rabbi’m nasip etti, çok büyük bir keşif yaptık. 710 milyar metreküp. O miktar Türkiye’deki tüm konutların kullandığı gazı, 35 yıl süreyle sağlayacak kapasiteye eşit demektir. 35 yıl, başlı başına büyük bir müjde. Vatandaşımızın sevincine sebep oldu. Sayın Cumhurbaşkanı’mız bununla da yetinmedi. Milletimiz hasretle bekledi. ‘Çıktığında hem devletimiz hem milletimiz kazanacak’ dedik. ‘Şimdi buna karşılık verme zamanı geldi’ dedi. ‘İlk ay faturalar bizden, 1 yıl süreyle de mutfakta kullandığınız doğal gazı bedavaya vereceğiz’ dedi. Uygulamaya da hemen başladık. İnşallah ilk faturalarınızda bunları da hissedeceksiniz. Şuna inanıyorum; milletimize verdikçe Rabbi’m de bize veriyor. Bu müjdelerin arkası gelecek. Bizi izlemeye devam edin. Yeter ki siz arkamızda durun, duanızı eksik etmeyin.”

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.