Ana Sayfa Ekonomi 1 Kasım 2022 335 Görüntüleme

Camcılar enflasyona yenildi

Ankara Camcılar Odası Başkanı Ayhan Keser, SÖZCÜ WEB TV’ye konuştu. Keser, “Dükkanlarını kapatan esnaf sayısı çoğaldı. Son 10 ayda 50 cam esnafı kepenk indirdi’’ dedi.

Cem YILDIRIM/ANKARA

Ankara Camcılar Odası Başkanı Ayhan Keser, SÖZCÜ WEB TV’ye konuştu. Keser, “Dükkanlarını kapatan esnaf sayısı çoğaldı. Son 10 ayda 50 cam esnafı kepenk indirdi. Adam 8-10 kişi çalıştırıyor. Elektrik, su, kiralar dayanamıyor. Dükkan kiraları 3 bin liradan 10 bin liraya çıktı. 10 bin lira olan 20 bin liraya yükseldi. Esnaf çok mağdur durumda” dedi.

Geçen yıl 100 lira olan camın 350 liraya kadar çıktığını söyleyen Keser şunları söyledi:

‘CANIMIZ YANIYOR’

“Fiyat artışlarından canımız çok yanıyor. Geçen yıl 100 liralık cam, bu yıl 350 lira. % 250’ye varan oranlarda zam geldi. Doğalgaza zam geldiği an, otomatik olarak cama da geliyor. Dükkan kapatan üyemiz çok fazla… 10 ay içinde 50 kadar esnaf kepenk indirdi. Esnaf çok mağdur durumda.

‘YENİ ZAMLAR BEKLİYORUZ’

Yeni fiyat artışları da bekliyoruz.

Rusya Ukrayna savaşı da önemli doğalgazdan dolayı. Onlar zam yapınca cama da zam geliyor. Yılsonuna kadar yüzde 40 daha zam geleceğini tahmin ediyoruz.

Devletten tek istediğimiz merdiven altını önlesinler. Kayıtsız şartsız depo gibi bir yer tutuyor, imalat yapıyor. Ben vergimi ödüyorum. İşçi çalıştırıyorum. Sigortasını yatırıyorum. Onlar vergi vermiyor, işçi çalıştırmıyor. Kayıt altına alınması lazım.

MALİYET ARTIŞLARI YÜZDE 400’LERE DAYANDI

Bazı tür camlarda artış daha çok. Matobel cam metrekaresi geçen yıl 26 liraydı. Şu an 290 liraya çıktı. Yüzde 200 artış var. 8 milimetre cam geçen yıl 120 liraydı, şu anda 430 lira. 6 milimetre cam geçen yıl 100 liraydı, şimdi 280 lira. Fiyat artışımız çok yüksek. Bundan da hem biz hem müşteri mağdur.”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.