Ana Sayfa Güncel 8 Temmuz 2022 391 Görüntüleme

Drive My Car (2021)

Takvim yılı olarak 2021 yılını geri planda bırakmış olsak da sinema yılını baza aldığımızda bir süre daha 2021 yılı filmleri ile yolumuza devam edeceğiz gibi duruyor. Yeni takvim yılında ise izleme şansı yakaladığım önemli filmlerden birisi ise Başka Sinema’nın düzenlemiş olduğu “Başka 1 Ocak” etkinliği doğrultusunda gösterime giren “Drive My Car” oldu. Ünlü Japon yazarı olan Haruki Murakami’nin öyküsünden esinlenerek Ryusuke Hamaguchi yönetmenliğinde uyarlanmış olan bu film; ilk gösterimini gerçekleştirmiş olduğu ve senaryo ödülü kazandığı Cannes Film Festivali’nden bu zamana yılın oldukça çok merak uyandıran yapımlarından birisiydi. Özellikle de yıl sonu eleştirmen ödülleri kapsamında ödüle boğulup Oscar’da ise “en iyi uluslararası film” kategorisinin favorisi haline gelmiş olması, izleyiciyi beklenti konusunda arşa çıkardı…

Filmi izlerken oldukça büyük oranda keyif aldığım, özellikle de diyaloglarını ve oyuncu kadrosunu çok güçlü bulduğum bir yapım haline gelmiş olsa da; Drive My Car filmden olay örgüsü konusunda bir tık daha fazlasını beklediğimi söyleyebilirim. Filmin zirve noktası oldukça etkileyici. Lakin üç saat süren bu yolculuğun, sanki daha da iyi bir zirveyi hak ettiğini düşünüyorum. Daha güçlü, daha vurucu ve daha özgün bir mesaja sahip olan bir final filmin gücünü katlayabilirmiş diye düşünüyorum. Yine de filmin vermiş olduğu cesaretlendirici mesajlar oldukça önemli. Üç saati hak edip etmediği bir tartışma konusu olsa da kesinlikle izlemeye değer nitelikte olduğunu düşünüyorum.

Kaynak: https://royalfilmizle.com/

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.