Ana Sayfa Ekonomi 10 Mart 2021 391 Görüntüleme

Pasif Gelir Yaratmak 2021

Pasif gelir en az çaba ile para kazanmak anlamına gelir. Dünyada pek çok kişinin iş durumunu kargaşaya sürükleyen salgınla birlikte, pasif gelir, aniden işsiz kalırsanız veya gönüllü olarak işten uzaklaşsanız bile, boşluğu doldurmanıza yardımcı olur. Pasif gelir yaratmak 2021 yılında daha da önemli bir hale geldi. Ek işten oldukça farklı bir kavram olan pasif gelir örnek olarak konut kirası geliridir. Ek iş ise part time olarak çalıştığınız iştir.

Pasif Gelir Nedir? Pasif Gelir Kaynakları

Pasif gelir genel olarak; kiralık mülk veya kitap telif ücreti ya da hisse senedi temettüleri gibi birinin aktif olarak katılmadığı bir işletmeden gelen gelirdir. Pasif gelir kaynakları arasında en popüler bir strateji, bir e-kitap, sesli veya görüntülü kurs gibi bir bilgi ürünü oluşturmak ve ardından ürününüzün satışından nakit para gelmesidir. Online kurslarınız birçok dijital platformda dağıtılabilir ve satılabilir.

Kiralık mülklere yatırım yapmak pasif gelir elde etmenin etkili bir yoludur. Ancak çoğu zaman insanların beklediğinden daha fazla çalışma ve bekleme süresi gerektirir.

Hisse senetlerinden elde edilen gelir, ilk finansal yatırım dışındaki herhangi bir faaliyetle ilgili olmadığından, temettü getiren hisse senetlerine sahip olmak, para kazanmanın en pasif biçimlerinden biri olabilir.

Finansal özgürlük için ihtiyacınız olan öneriler konusunda en güvenilir yöntem ise tasarruf yapmaktır. Böylece daha hızlı sürede hedeflediğiniz finansal güvenceye ulaşabilirsiniz. Borçlarınızı kısa sürede kapatmaya odaklanarak ve kendinize bir tasarruf planı yaparak finansal özgürlüğünüze kavuşabilirsiniz. Pasif gelir akışları, başlangıçta önceden bir yatırım ve çok fazla çalışma ve emek gerektirir. Bir süre sıkı çalışmadan sonra, bu gelir akışları oluşmaya başlar ve kendilerini koruyabilir, sizin açınızdan çok fazla çaba harcamadan tutarlı bir gelir sağlar. En güncel borsa, kredi kartı kullanımı, girişimcilik ve daha fazla konuda detaylı bilgi almak için Borsam Cepte web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.