Ana Sayfa Teknoloji 2 Ekim 2018 483 Görüntüleme

Nokia’nın Yeni Amiral Gemisi Nokia 9 PureView Olacak

1865 yılında Finlandiya’da kurulan ve 150 yıldan fazla süredir bilgi teknolojileri alanında hizmet veren Nokia, akıllı telefon piyasasına ayak uyduramayıp telekomünikasyondaki liderliğini Samsung ve Apple’a bırakmış ve bir çöküş sürecine girmişti.

2013 yılında mobil birimin Microsoft tarafından satın alınmasıyla beraber Microsoft işletim sistemli akıllı telefonları piyasaya süren Nokia, bir türlü istediği ivmeyi yakalayamadı. Amiral gemisi olarak tanıttığı cihazlarda da hedeflediği satış rakamına ulaşamayan Nokia, yeni ürünlerini son teknolojik gelişmeler ışığında tasarlayarak eski başarılı günlerine yeninden dönmeye çalışıyor.

2016 yılında yine Finlandiya’da kurulan HMD Global markası altında üretilecek olan Nokia’nın son amiral gemisinin Nokia 9 Pureview olacağı iddia edilmiş ve bu iddiaları destekleyen bilgiler ortaya çıkmıştı. Yeni gelen bilgilere göre Nokia 9 PureView’de 5 arka kamera olacak. Önümüzdeki sene içerisinde lansmanının yapılması beklenen Nokia 9 PureView modeli Snapdragon 845 işlemcisi ile çalışacak ve diğer akıllı telefon devlerinin artık tamamen entegre olduğu parmak izi okuyucu sistemi ve yüz tanıma sistemi de bu yeni Nokia serisinde yer alacak. Android Pie işletim sistemi kurulu bir şekilde gelmesi tahmin edilen Nokia 9 PureView hakkında HMD Global tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, başlayan bilinçli sızıntıların telefonun tanıtılacağı zamana kadar süreci bekleniyor.

Eylül ve Ekim aylarının lansman olarak yoğun geçtiği gerçeğini göz önüne alırsak Nokia 9 PureView‘in 2019 Eylül ayında tanıtılacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.