Ana Sayfa Güncel 12 Aralık 2022 173 Görüntüleme

CHP’li Kaya: Gerçekleri söylediğim için tehdit aldım

Kaya, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Bütçesinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Bakanlığın vakıf ve derneklerle görev paylaşımı yaptığına ilişkin açıklamasını hatırlattı.

“TEHDİT ALDIM”

“Gerçekleri gündeme getirdiğim için tehdit aldım” diyen Kaya, bir Twitter hesabı ve haber sitesinin kendisine yönelik tehdit içerikli paylaşımda bulunduğunu ifade etti.

Yıldırım Kaya, “Sizin tehditlerinize pabuç bırakmayacağız, doğruları her platformda söylemeye devam edeceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı sizin zalim ellerinize asla bırakmayacağız.” ifadesini kullandı.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM”

Kendisini tehdit edenler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildiren Kaya, “Milli Eğitim Bakanlığının görev alanına bu vakıfların müdahale etmesi ve inisiyatif kullanması kabul edilemez. Milli Eğitim Bakanlığı, yetkisini hiçbir vakfa ya da derneğe devredemez.” değerlendirmesinde bulundu.

Milli eğitimin sadece Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğunda olduğunu vurgulayan Kaya, “Tecavüzle, tacizle, ölümle, dayakla anılan kurumların, çocuklarımızı eğitim adı altında kıskaca almasına karşıyız.” dedi. (AA)

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.