Ana Sayfa Güncel 12 Aralık 2022 168 Görüntüleme

Bakan Nebati’nin açıklamalarına muhalefetten çok sert tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir” açıklamalarına muhalefet çok sert tepki gösterdi.

CHP’DEN SERT TEPKİ: HADDİNİ BİL NEBATİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Haddini bil“ diye çıkıştığı Bakan Nebati’ye şöyle tepki gösterdi:

* “Ülkenin yarısının aç bırakıldığını itiraf ettiği yetmemiş; bir de sadaka gibi ‘fakir fukaraya vermek bereket getirir’ diyor. Sevabına maaş veriyorlar sanki, resmen emekçiyi aşağılıyor. Hak etmediğin maaşı o çalışanlar ödüyor, haddini bil Nebati!”

İYİ PARTİ DE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır de sert tepki göstererek, “Yine Nebati, yine ipe sapa gelmez laflar. İşçilerimizi, memurlarımızı, asgari ücretlilerimizi ve emeklilerimizi topyekûn milletimizi fakir fukara hâline getirdiklerini kabul etmiş. Bir de babasının malından lütuf yapıyormuşçasına saçma sapan konuşmuş. Az kaldı, son 6 ay!” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, “Sabahtan beri Bakan Nebati’nin açıklamalarını nasıl yorumluyorsun diye çok arayan oldu. Bu sözlere hiçbir yorum yapmıyorum. Ülkem adına üzülüyor, kendisi adına utanıyorum” mesajını paylaştı.

İNCE: AFFINI İSTE VE GİT NEBATİ!

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, “Nebati’nin gözlerindeki ışık zengine ve yandaşa! Dilindeki kabalık ise ekonomi politikaları ile fakirleştirdikleri emekli, asgari ücretli ve memur vatandaşa. Emekli, asgari ücretli, memur “fakir fukara” ise siz kimi zenginleştirdiniz? Affını iste ve git Nebati!” diyerek tepkisini dile getirdi.

ÜMİT ÖZDAĞ: TERBİYESİZ, DENGESİZ ADAM…

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Bakan Nebati’ye şöyle tepki gösterdi:

* “Terbiyesiz, dengesiz adam, şerefi ile çalışan işçileri, memurları, emeklileri fakir-fukara yapan iktidarın politikaları.

* Çeteleri, yandaşları dolar milyoneri, milyarderi yapan sizin rezil politikalarınız. Soyduğunuz insanlar ile alay etmeye hakkınız yok.”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.