Ana Sayfa Güncel 27 Kasım 2022 239 Görüntüleme

Simental İnek

Simental inek ırkı, tarlada çalışmak, et ve süt üretmek için mükemmel olan üç amaçlı bir ırktır. Ancak son yıllarda, yeni çiftçilik tekniklerinin tanıtılması ve kesime olan ilginin diğer sığır ırklarına kaymasıyla, Simmental ırkı genetik olarak mükemmel bir süt üreticisi haline geldi. Simmental, aynı özelliklere sahip diğer birçok ırktan üstün olan bu cinsi alanında en iyi yapan büyüme ve laktasyon kombinasyonuna sahiptir.

Neden Simental fleckvieh üstün ırk özelliklerine sahip olduğu genel olarak kabul edilmektedir?

Çiftçiler, Simmental sığırlarının istisnai cins özelliklerine sahip olduğunu ve bunun iyi bir nedeni olduğunu düşünüyor. Hem Simmental inekleri hem de boğaları iyi kaslı hayvanlardır. Simmental ineklerine gelince, iyi miktarda süt üretebilirler.
Simmental karkasları, diğer benzer cinslerin karkaslarından önemli ölçüde daha yağsız ve ağırdır, daha az atık içerir ve Simmental ayrıca daha yüksek satılabilir et verimi sağlar.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.