Ana Sayfa Güncel 8 Temmuz 2022 277 Görüntüleme

Nasipse Adayız (2020)

Ercan Kesal’ın  ilk yönetmenlik denemesini yaptığı “Nasipse Adayız”, Adana Altın Koza Film Festivali’nin online gösterimi ile izlemeye fırsat bulduğum filmlerden birisi. Bu filmin 2020 yılında oldukça büyük merak uyandırdığını söylemek yanlış olmaz.

Filmde yerel seçim arifesine gidiyoruz. Seçim arifesinde Beyoğlu’nun sokaklarındayız. Bir özel hastane sahibini canlandıran Ercan Kesal, burada doktor Kemal Güner rolünde! doktor Kemal Güner partisinde öne çıkmış olan adaylardan birisi. Filmde Kemal Güner’i bulunduğu partinin bir numarası tarafından adaylığının herkese açıklanmasını umduğu bir etkinliğin gününe gidiyoruz. İşte tam olarak film bugün de yaşanan arda ardına olayları ele alıyor. Netdfilmizle üzerinden detaylara bakabilirsiniz.

Nasipse Adayız filmi aslında Ercan Kesal’ın  beş yıl öncesinde yayınlamış olduğu bir roman. Film de bu romandan uyarlanarak çekiliyor Ercan Kesal’ın  daha önceki süreçte ciddi bir politikaya atılma girişiminde bulunması ve kendisinin de bizzat doktor olması düşünüldüğünde filmin kolaylık yarı otobiyografik bir film olduğunu söyleyebiliriz. Yönetmen bu filmde politikayla içli dışlı olduğu süreci beyaz perdeye aktarmak istemiş. Bu noktada oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Konusu sayesinde izleyici kesinlikle filmin içerisine almakta zorlanmayan bir film ve oldukça sürükleyici bir şekilde ilerliyor. Bu nedenle herkesin izlemesi gereken final listesinde yerini alıyor. Politik eleştirileri içeren bu filme yer yer mizah sahneleri de eklenmiş. Bir nevi politikayı mizahla izleyiciye aktarmak hedeflemiş.

kaynak: https://www.netdfilmizle.com/

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.