Ana Sayfa Güncel 31 Mayıs 2022 504 Görüntüleme

Ay Burcu Analizinde Neler Var? Nasıl Hesaplanır?

Diğer burç hesaplamalarındaki gibi, Ay burcunun tespit edilmesi için de doğum saatinin kesin olarak bilinmesi istenir. Bu bölümün doğru olması büyük öneme sahiptir, çünkü yalnızca birkaç dakikalık eksiklik değişik bir burca işaret edebilir, bu nedenle emin olmak adına mutlaka titiz davranılması gerekir. Net saat bilgilerine sahipseniz, sitemizdeki gibi iyi bir hesaplama sistemi doğru sonuca ulaşmanıza olanak sağlayacaktır.

Ay’ın yerleştiği burç bilinçaltımızı ifade ediyor olması sebebiyle duygusal alanlarımızla alakalı birçok hadise Ay’ın konumlandığı burçla doğrudan ilişkilidir ki, keyfine vardığımız şeyler ve alışkanlıklarımız dahi Ay burcumuzun kapsamı altındaki konulardandır. Duygularımız üzerindeki sert ve kararlı etkisiyle yaşamımızın tüm alanlarını gerçek manada etkisi altına alabilir fakat, daha önemlisi insanlarla sürdürdüğümüz ilişkiler üzerindeki etkisidir. Doğum haritamızdaki Ay burcu bir manada sevgi anlamındaki beklentilerimizi, beslenme tipimizi ve ruhsal rahatlama alanlarımızı da belirler.

Ay’ın sembolik manada koruyucu olarak Güneş’in çevresinde tur atması ve Güneş’in ışıklarını bizlere ulaştırması gibi, doğum haritamızdaki Ay da kendimizi korurken seçtiğimiz yöntemleri, kendimizi nasıl rahat ve güvende hissettirdiğimizi anlatır.

Şahsınızın yahut da tanıdığınız birinin duygusal özelliklerini daha iyi anlayabilmek için, sitemizdeki Ay burcu öğrenme sisteminden faydalanabilirsiniz. Şayet Ay burcunuzu bilmek istiyorsanız doğum tarih ve saatinizi forma girmeniz gerekiyor. Ardından göster butonuna tıklayın. İşte bu kadar. Şayet başka bir insana ait Ay burcu verilerine ulaşmayı isterseniz ilgili kişiye ait doğum saatini, Ay’ın şuanki pozisyonunu bilmek istiyorsanız mevcut tarihin bilgilerini formdaki ilgili kutucuklara yazmanız gerekiyor. Bu işlemden sonra o tarih içerisinde Ay’ın bulunduğu astrolojik konumu ve o astrolojik konumda ne tür etkilerinin olduğunu okuyabilirsiniz.

Duygusal alanlardaki pekçok konuda etki sahibi olan Ay’ın haritadaki pozisyonu astroloji alanındaki uzmanların çok önem verdikleri başlıca konular arasındadır. Bir doğum haritasında, Ay’ın burçlara göre konumu, özellikle evlerimizde ve özel hayatımızda çevremize duygusal olarak nasıl tepki verdiğimizi ortaya koyar.

Burcun ve Güneş Burcuna Göre Kişilik Kartın

Güneş, astrolojik sistemdeki en kuvvetli yönetici olduğu gibi, doğum haritanızda da en fazla önemli görülen güç olarak kabul görür. Bu astrolojik güç, kimliğinizle ve yaşadığınız müddetçe kim olmaya yaklaştığınızla bağlantılandırılır. Duygularınızı çevrenizle hangi şekilde paylaştığınızı ortaya koymakla beraber değerlerinizin, amaçlarınızın ve benliğinizin temel yapısını oluşturur. Yaşınız ilerledikçe, Güneş burcunun etkisi güç kazanır çünkü bu dönemde, gerçekte kim olduğunuzla alakalı kendinizi daha iyi anlamış olursunuz. Burcunuzdaki Güneş doğal yapınızı ve yaşamınızın genel seyri içerisinde stabil kalan öz benliğinizi tanımlar. Bu sizin aslında dışarıya bakan en gerçek en içteki parçanızdır. Gerçekte bir güç kaynağı olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde yer alır ve buna benzer şekilde Güneş burcunuz da benzersiz şahsi merkezinizi şekillendirir. Güneş’ten gelen özelliklerinizi daha iyi bilmek için websitemizdeki burç hesaplama aracından yararlanabilirsiniz.

Merkür Burcu Nedir? Nasıl Çıkarılır?

Konumlandığı burca göre Merkür’den aldığınız tesirleri görebilmek için Merkür burcu bulma uygulamamızı kullanıp gerekli tespitte bulunmalısınız. Yeni tanıştığımız kişinin, aslında dış burcu ile değil, Merkür burcuyla muhatapız demektir. Natal haritada Merkür, öğrenme, bilgileri bir araya getirme ve insanlarla paylaşma şeklimizde etkisini gösterir. Bir burçtaki Merkür’ümüz iletişim tarzımız üzerinde etkili olduğundan, ve düşünce dünyamızı şekillendirdiğinden dolayı, hayatımızın her yönünü etkiler. Merkür düşünsel özelliklerimizi, yazma yöntemimizi ve insanlarla nasıl konuştuğunuzu anlatır. Yerleştiği burca göre farklı anlamlar içeren Merkür burcumuz, potansiyel zekamızı ve bu zekamızı nasıl yönlendirdiğimizi gösterir.

Venüs Burcu Hesaplama Programı Ücretsiz Yorumlama

Venüs’ün yerleşimi değerlerle ilgili olduğu için para ve lüxle olan ilişkilerimizi kontrol eder. Ama belki de daha önemlisi, doğum haritamızdaki Venüs sevgi potansiyelimizi, şefkat gösterme şeklimizi, aşktan ne anladığımızı bildirir. İnsanlarla aranızdaki romantik uyumu çıkarmak için Güneş’e göre yorum yapmak en kolay yoldur ancak, Venüs burcunuzu öğrenmek doğrudan aşkın kalbine inmenin en geçerli yöntemidir. Venüs Zodyak kuşağında dolaşımdayken, her gün kaba olarak 1° lik yol alır. Bu, her burçta ortalama bir ay konakladığı manasına gelir. Buna ek olarak on sekiz ayda bir defa retro hareketi yapar ki, tam lokasyonu anlamanın en geçerli yöntemi doğum haritanıza bakmak doğum bilgilerinize göre hangi burçta olduğunu anlamak için çevrimiçi bir Venüs burcu hesaplayıcısı kullanmaktır.

Mars Burcu Hakkında Tüm Merak Edilenler

Bir haritadaki Mars’ın verdiği özellikleri öğrenmek, çalışma şekliniz ve motivasyon kazanmak için neye ihtiyacınız olduğuyla ilgili fikir verici bir işlemdir. Bu veriler, enerji seviyenizi artırmanıza ve yaşamınızı kolaylaştırmanıza yardım edebilir. Haritanızdaki Mars’ın konumunu kesin bir doğrulukla öğrenmek için Mars burcu hesaplama programı kullanmak avantaj sağlar. Mars son derece hızlı hareket eden gezegenlerden biridir ve hangi tarihlerde gerilediğine bağlı olarak iki – yedi aylık süre zarfında burçlarda kalır. Astrolojik verilere göre Mars’ın burçlar kuşağını tam olarak kat etmesi ortalama 24 ay sürer. Bu 2 senelik döngüyü kesin olarak saptayabilir, içinde bulunduğunuz süreçte neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre notlar alırsanız, önümüzdeki dönemde nasıl hareket edeceğiniz ve gücünüzü hangi yolla yönlendireceğiniz ile ilgili ipuçları almış olursunuz.

Jüpiter Burcu Hesaplama Hakkında Merak Edilenler

Jüpiter burcunu hesaplamanın farklı yollarını kullanabilirsiniz. Bir astroloji yazılımından yararlanarak tek tıklamayla Jüpiter burcunuzu hızlıca bulabilirsiniz, tabiki gerekli tarih ve saati bilmeniz gerekiyor. Bununla beraber Jüpiter konumu tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Doğum haritanız çıkarılmışsa Jüpiter’inizin bulunduğu konumu bu şekilde de tespit edebilirsiniz. Özellikle yorumlarıyla beraber bu konuma detaylıca bakmak isterseniz Jüpiter burcu tespit etme uygulamamızdan faydalanabilirsiniz. Jüpiter’in yer aldığı burç sizinle ilgili normalde bilinenden daha fazla konu içerir, algınızın açıklığını ve bilinç düzeyinizi yükseltme yollarını gündeme getirir. Genişleme anlamı taşıyan Jüpiter genelde diğer özelliklerinin yanı sıra bol miktarda doğruluk ta getirir. Jüpiter burcunuzu anlamanız, hayatınıza daha fazla şans davet etmenize de yardım eder.

Satürn Burcu Nedir? Nasıl Çıkarılır?

Doğum haritasında, Satürn’ün konumlandığı burç, kendimizi sınırlandırdığımız alanları, korkularımızı ve sorumluluk duygumuzu gösterir. Satürn burcu, sorumluluklarımızı nasıl yerine getirdiğimizi açıklayabilir ve bununla birlikte, normal bir biçimde ifade etmekte güçlük çektiğimiz ve hatta kişiliğimizin bir parçası olarak kabullendiğimiz özelliklere de işaret eder. Tüm gezegenlerin önünde seyreden Satürn, burçların her birinde ortalama olarak iki buçuk sene konaklar ve doğduğunuz andaki burca tekrar gelmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. Bu tekrar geldiği konuma Satürn’ün Dönüşü ismi verilir ve bu bir olgunluk işaretidir. Bu, aynı yaş grubunun birbiriyle benzer hayat dersleri öğrendiği manasındadır. Sitemizde bulunan gibi Satürn burcu hesaplama sistemi ile Satürn’ün yer aldığı pozisyonu bulabilirsiniz.

Doğum Haritası Analizi Nedir? Ne Anlama Gelir?

En kısa tarifiyle ücretsiz natal (doğum) haritalar astrologların sahip oldukları bilgilerin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte özel yazılımlara aktarılmış halidir.

Profesyonel bir astrolog olmasanız da şahsınıza ait tamamen detaylı analizler içeren astroloji haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için doğum gününüze ilişkin bilgileri ve coğrafi konumunuzu seçmeniz yeterlidir. Haritamı hesapla butonunu tıklamanız halinde derhal haritanızı görebilirsiniz.

Doğum haritası çıkarmak uzmanlık gerektiren, son derece karmaşık ve zor olan bir iştir. Bundan dolayı astroloji alanında yeterli bilgisi olmayanların kendi doğum haritasını çıkarması, gerekli astrolojik donanımlara sahip olunmadığı sürece mümkün değildir. Sevindirici olan şu ki, günümüzde tüm bu karmaşık hesaplamaları sizin için yapan bilgisayar programları kodlanmıştır. Biz de uygulamamızı kendi yıldız haritanızı en kısa yoldan çıkarmanız için tasarladık.

Seneler önce astrolojiyi iyi bilenlerin gök günlükleri aracılığı ile, uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, şimdilerde teknolojinin de yardımıyla kolaylıkla çıkarmak ve tüm ayrıntılarını görüntülemek mümkün hale geldi.

Doğum haritası oluşturulurken gerekli olan saat bilgilerinin doğruluğu büyük öneme sahiptir ki, bazen birkaç dakikalık farklılığın bile tüm harita hesaplamasını yanlış yönde ilerleteceğini unutmamak gerekir. Bir doğum (natal) haritasının oluşturulabilmesi ve yorumlarının ortaya konulabilmesi için, doğumun gerçekleştiği anın net olarak bilinmesi gerekir. Websitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası uygulaması da, saat ve dakika şeklinde gireceğiniz bu bilgiler doğrultusunda kişiye özel astrolojik doğum haritası sonucunu detaylarıyla beraber vermektedir.

İnternette yayın yapan pek çok doğum haritası hizmeti bulunmakta. Bu sitelere göz attığımızda, bir kısmının sadece gezegen ve burç sembollerine yer verdiğini, ama bu ifadelerin ne anlama geldiğini herkes için anlaşılır biçimde ortaya koymakta yeterli olmadığını görüyoruz. Oysa ki astrolojiyi yeterli düzeyde bilmeyen kişiler kapsamlı doğum haritası verilerini görmek isterler. Bu nedenle bizler de astroasist.com olarak detaylı açıklamaları kapsayan bir harita servisi yayında kalmaya devam ediyoruz.

Güneş sistemindeki gezegenlerin pozisyonları an be an değişse de, kişisel astrolojik doğum haritaları doğum anına bağlı kalmak suretiyle gök boşluğunun bir fotoğrafı niteliğinde olmasından dolayı sabittir ve değişmez.

Astrolojik natal harita bir kimsenin doğum esnasında bulunduğu koordinata göre astrolojik yönden tesir eden gezegen ve yıldızların dizilimlerini gösteren bir haritadır.

Ephemerisler (gök günlüğü) belli tarihlere göre astrolojik gök cisimlerinin konumlarını tespit etmek için kullanılan çizelgelerden oluşur. Bu bilgileri inceleyerek, astrolojik konumları görebilirsiniz fakat, gerek haritayı tam olarak çıkarmak ve gerekse sembolleri okuma ve anlamlandırma konusunda tıkanabilirsiniz. Haritadaki sembollerin okunması ancak yeterli astroloji bilgisine sahip kişilerce yapılması mümkün olan karmaşık ve zor bir iştir. Böyle bir hizmet için uzman bir astrologtan profesyonel destek alabilir ya da astroasist.com un doğum haritası hesaplama yazılımından yararlanabilirsiniz.

Doğum haritalarındaki gezegen yerleşimlerinin tamamen yoruma dayalı kısımları olmakla beraber, aslına bakarsanız çoğunlukla çok yakın anlamları ifade eder. Bu yüzden bire bir olmamakla birlikte farklı astrologların verdiği bilgiler bir birleri ile önemli ölçüde örtüşürler.

Yükselen Burç Nedir? Yükselen Burç Analizi Nasıl Yapılır?

Genellikle internette yükselen burç bulma yolları ile ilgili araştırma yaparken bazı çizelgeleri görmüşsünüzdür. Yükselen burcun hesaplanması konusunda kesin bir bilgi ortaya koyan böyle basit bir yükselen burç hesaplama tablosu bulunmamaktadır esasında. Gördüğünüz herhangi bir tabloda, doğum yeri bulunmuyor ve yalnızca Güneş burcunuzun ne olduğu ve 2 saatlik arayla yükselen burçlar sıralanmışsa itibar etmeyin. Çünkü en doğru yükselen burç hesaplama işlemlerinde doğum yeri bilgisi, yerel saat farkı ve bununla beraber ileri/geri saat uygulaması hesaba dahil edilmelidir.

Yükselen burcun tespiti için gök günlüğü tablolarından yararlanılır. Bu kaynaklar ileri derece astroloji bilmeyenler için anlaşılamayan teknik tabir ve bilgiler içerir. Bu tablolardan tam olarak yararlanmak için astrolojik alanda üst seviyede bilgi ve deneyim sahibi olunması gerekmektedir. Yükselen burcun tespitinde en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında uzman bir astrologtan profesyonel destek almak ve çeşitli astroloji yazılımları kullanmak gelir. Bizim astroloji uygulamamızı da bu iş için güvenerek kullanabilir, yükseleninizi doğru bir şekilde bulabilirsiniz.

ASC Ascendant doğduğunuz saatte coğrafi konumunuza göre, doğuda yükselmekte olan burca izafe edilen isimdir. 12 evli astroloji sistemine göre çizilmiş olan yıldız haritanızdaki ilk evinizdir. Genelde insanlar kendilerini Güneşin bulunduğu burca göre tarif etseler de, dışarıdan bakılınca dışarıdan daha farklı şekilde görünürler. Çünkü dışarıya verdiğimiz izlenim aslında yükselen burçla alakalıdır.

1. Ev konumundaki burcun ne mana taşıdığı ve karaktere olan tesiri, hesaplamanın ardından elde edilen sonuçla birlikte verilmektedir. Bir natal haritada 1. Evin önemi genelde takip edilen Güneş burcundan bile fazladır desek yanlış olmaz. Çünkü doğum haritalarındaki 1. Ev ortaya çıkarıldığında tüm ev konumlarının ayrıntıları da hesaplanabilecek demektir. Harita yorumlamalarında öngörüler her zaman 1. Evden hareketle yapılır. Sadece bu bile 1. Evin önem derecesini ispatlamaya yeten yeterli bir göstergedir. Coğrafi konum ve doğum saatinize ilişkin bilgilerle mutlaka yükselen burcunuzun ne olduğunu tespit edin veya ettirin. Bu, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, insanlara nasıl bir imaj verdiğinizi daha hızlı bir şekilde bilmenizi kolaylaştırır.

Web sitemizin hesaplama aracıyla, hiç bir astrolojik bilgiye gereksiniminiz olmadan da yükselen burcunuzu bulabilirsiniz. İzleyeceğiniz yol oldukça basit. Elbetteki doğum saatinizi doğru şekilde bilmeniz kaydı ile. Yazılımımızdaki yükselen burç hesaplama kısmına, doğduğunuz saati ve doğum şehrinizi yazın, peşinden aktifleşen yükselen burcumu göster butonunu tıkladığınızda işleminiz tamamlanacaktır.

Bilindiği üzere, Güneş ışıklarından daha fazla faydalanmak için belirli zamanlara göre saatler ileri ve geri alınır. Son birkaç yıldır bizim bölgemizde bu tür bir ayarlama kullanımdan kaldırılmış olsa da, yükseleni hesaplanacak kişinin doğduğu yıl bu tür bir uygulamanın yapılıp yapılmadığı bilinmeli ve tüm hesaplar bu bilgiye göre yapılmalıdır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.