Ana Sayfa Güncel 28 Nisan 2022 463 Görüntüleme

Ukrayna’yı Dolandıran Türkler mi? Yoksa tüm gerçekler mi? – Koray Altınel’e yapılan asılsız iftiralar.

Krakovetsky’ı ifadesinde, Rusya ile savaşta olan ülkesi için Türkiye’de savunma anlaşması yapmaya yetkili tek kişi olduğunu, iş insanı Koray Altınel ile miğfer, çelik yelek ve silah alımı için anlaştıklarını ancak toplamda 5 milyon dolar ödeme yaptıktan sonra Altınel’e ulaşamaz hale geldiğini anlattı. Bu suçlamaların Koray Altınel tarafından aşağıdaki belgeler ve kanıtlar neticesinde kabul edilmediği ve mağduriyet yaşayan kişinin kim olduğu şüphelerini de akıllara getirdi.

Koray Altınel Volodymyr Krakovetsky ile anlaşıldığını görüşmeler sonrasında paranın ödendikten sonra gerekli siparişlerin verildiğini ve siparişlerin büyük bir çoğunluğunun yurtiçi ve yurtdışı firmalara anlaşma tarihinde verildiği, polis ve savcılık kayıtlarında ürünlerin büyük çoğunluğunun belirtilen adreslerde kayıt altına geçildiği ve depolarda bekletildiği Vladimir’in ürünler için gerekli belgelerin tamamlamaması ve bu belgelerin belirtilen zamanda ulaştırılmaması neticesinde teslim edilemediği görüldü. Ukrayna Büyük Elçiliği’nin bu konu hakkında hiç bir şikayetinin olmadığını belirtildi. Koray Altınel Volodymyr Krakovetsky’in İçişleri Bakanı ile yakınlığı yönündeki iddialarına ise; Sayın Soylu ile uzun süre tanışıklığının olduğunu ve bunu herhangi bir kişiye karşı kullanmadığını belirtti. Yapılan iddiaların asılsız olduğunu belirtmektedir.

Ayrıca End User belgelerinin büyük elçilik tarafından imza ve tasdik ile onaylandığını yapılan araştırma ve soruşturmalar sonucunda ürünlerin siparişlerinin verildiği belirtilmektedir.

Haber kanallarında ve bazı haber sitelerinde belirtilen 15 temmuz olaylarında kullanıldığı iddiası ortaya atılan silahların ise Koray Altınel’in firmasında anlaşma yapılan şirketler tarafından demo amaçlı ve kullanıma hazır olmadığı ürünlerin tamamen gösterim ve teşhir amaçlı ve konsinye durumda olduğu da belgeler ile kanıtlanmıştır.

Polis tutanaklarına geçilip doğrulandığı belirtildi. Yurtiçi ve yurtdışı çalışılan şirketlere siparişlerin verildiği ödemelerin fon ile yapılacağı belirtildi. Bu paralar parça parça geldi gerekli olan siparişler verildi gerekli olan ödemeler yapıldı.

Ayrıca suçlamada bulunan Volodymyr Krakovetsky’nin 12 kişilik ailesinin Koray ALTINEL tarafından Türkiye’ye getirildiği savaş ortamından kurtarıldığı, Antalya’da kendi ailesinin yanına yerleştirildiği ve kendisinin maddi olarak Ukrayna’dan yardım alamadığını ve taleplerinin olduğunu belirtmesi üzerine Koray Altınel’in ödemeler yaptığı belirtildi.

Aslında olayın gerçekliği şu şekilde aktarılabilir, Volodymyr Krakovetsky’nin ailesinin pasaportlarının olmadığı ve savaş bölgesinden kurtarılması gerektiğini Altınel’e bildirmesi sonucu özel araçlar ve özel bağlantılar ile ülkeye getirildiği Koray Altınel’in kendi annesinin evinde misafir edildiği ve tüm bunların ticaret başlamadan para aktarımı gerçekleşmeden yapıldığı da belirlenmiştir.

Kendisinin nakdi yardımlar yanı sıra elektronik eşyalar ve diğer isteklerinin de ticaretin başlamadan karşılandığı da ispatlanmıştır.

 Ülkesi savaş halinde olan bir kişinin ailesi Türkiye’ye getirildikten sonra otel masraflarının ve eğlence masraflarının Altınel tarafından karşılanması yetmiyormuş gibi bir de eğlence ve sefa sürdüğü de otel kayıtlarınca belirlenmiştir.

 

Yeleklerin verilmediği için 4 askerinin can verdiğini öne süren Volodymyr Krakovetsky’e sözlü anlaşma ile Koray Altınel’e getirttiği 2000 sağlık kitini ülkesinin askerlerini ve halkının can sağlığını düşündüğü halde neden göndermedi? Depolarda bekletti , ifadesinde Koray Altınel ise kitleri almaları önemli değil ben insani görevimi yerine getirir ve yine sağlık kirlerini ücretsiz Ukrayna devletine hibe ederim dedi.

Altınel açıklamasında taleplerinin karşılanmayacak duruma geldiğinde tavırlarının değiştiğini de belirtti.

Hem gümrükte hem de depolarda ürünlerin ispatlı ve kanıtlı şekilde olduğu ve ürünlerin kamu oyuna açık bir şekilde sergilenebileceği belirtildi.

Ayrıca iddianamelerde bulunan ürünlerin tespitli ve kanıtlı olduğu suçlamalardan sonra verildiği bunların asılsız olduğu elçiliğin verdiği End User belgesinde kanıtlı bir şekilde belirtilmiştir. Suçlamaların gündem karıştırmak savaş seyrini değiştirmek politik kriz yaratmak ve belirli şahısların Rusya ile iş birliği yaparak Ukrayna’yı zor durumda bırakmak gibi şüpheleri de uyandırmıştır.

ALTINEL yapılan ticaretin resmi, gerçek ve elçilik tarafından onaylı olduğunu belirtti. Asıl mağduriyetin ALTINEL tarafından yaşandığı belirtilmiştir.

Altınel’in Volodymyr Krakovetsky’e 180.000 dolar maddi destekte bulunduğu bu paraları nakit olarak çekip otelde elden veriliği de belirtilmiştir ALTINEL ifadesinde buna müşteki tarafın arkadaşları Hüseyin Hatipoğlu.’nun ve kendi arkadaşlarının da şahit olduğunu belirtti.

Belge ve delilleri sunan ALTINEL bunları açık bir şekilde kanıtlayabilmektedir. Bu süreçte Altınel’in ticaretinin kişisel haklarının ticari prestijinin de açıkça bozulduğu ve asıl mağduriyet yaşayan kişinin kendisi olduğu da görülmektedir

Koray Altınel’ in kendisini ve ailesini kimliklerini açıklanması sonrasında Ukrayna’ya yardımlarından dolayı birçok yerden, kişilerden ve  rusya’dan açık tehditler aldığı da açıkça görüldü.

Ayrıca Koray Altınel belirttiği üzere kendisi ve ailesinin Rus kişi ve kişiler tarafından açıkça ve alenen tehdit edildiğini mailler atıldığını ve bunları da paylaşacağını iletmiştir.

Asıl soruyu sormak gerekirse belirtilen başlıklarda ki gibi “Ukrayna’yı dolan Türklere mi yoksa ülkesi için iş yapması gereken kişinin Türkler üzerinden görevini kendi menfaatleri doğrultusunda kullan kişi mi mağdur olmuştur.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.