Ana Sayfa Güncel 27 Nisan 2022 446 Görüntüleme

Dijital Medya Uzmanı Halil İbrahim Aslan: “Pandemi Herkesi Online Satışa Yönlendirdi”

Dünyayı etraflıca saran korona virüs pandemisi ile birlikte vatandaşlar evlerinde geçirdikleri süre boyunca elektronik ortamlar ile bağlarını daha da arttırdı. Özellikle karantina süreçlerini evlerinde geçiren vatandaşlar bir noktadan sonra vakit geçirmek adına birçok yol denerken en önemli konular arasında ise sosyal medya araçları yer aldı. Vatandaşların gerçek hayatla ilişkisi kalmadığı dönemlerde arkadaşlık eden uygulamalar bu süreçte çok fazla kullanılmaya başlarken, vatandaşların ise elektronik ortamlarda ki hareketleri daha da hızlandı. Bu konuda ise yaptığı çalışmalar ile bilinen dijital medya uzmanı Halil İbrahim Aslan konuya dair röportaj verdi. Türkiye’nin önemli medya uzmanları arasında yer edinen Halil İbrahim Aslan’ın röportajlarından ise satır başları haberin devamında yer alıyor.

Pandemi döneminde vatandaşların yaşadıkları önemli olumsuzlukların yanı sıra alternatif yollar araştırılmaya başlandı. Dijital medya uzmanı Halil İbrahim Aslan ise bu konuda yaptığı açıklamalar ile kullanıcılara bilgi vermeye devam ediyor. “Pandemi dönemi ile birlikte Türkiye’de vatandaşlar evlerinde geçirdikleri süreçte alışveriş deneyimlerini online ortamlara aktardı. Online ortamlarda alışveriş ve gezintiler yapan kullanıcıların tüm alışkanlıklarını 360 derece değişirken bu süreçte ise online satışlar tavan yaptı. Trendyol’un pandemi başında ki reklam kampanyası ve dev indirimleri ile milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılmaya başlanırken alışveriş denilince ilk akıllara gelen markalar arasında ki yerini edindi. Dijital medyada vatandaşların güvenilir platformlar arasına eklediği Trendyol markası kısa süre içerisinde kullanıcıları e-ticaret girişimleri başlatmasına sebebiyet verdi.”

Dijital medya uzmanı Halil İbrahim Aslan, e-ticaret alışverişlerinde ki konulara değinirken bir noktada da Instagram’da satış yapan kullanıcı sayısının da geçtiğimiz senelere oranla büyük bir artış gösterdiğini açıkladı. Halil İbrahim Aslan röportajının devamında ise şu ifadelere yer verdi.

“Kullanıcıların pandemi dönemlerinde ki alışkanlıkları tamamen değişti. Normal de kullanıcılar gerçek hayatlarında alışverişlerini AVM veya çarşılar üzerinden gerçekleştirirken birçok kırılma noktası yaşandı. Kullanıcıların evlerinde geçirdikleri süre içerisinde birçok alışkanlıklarının değişmesi ile birlikte artık sadece giyim, elektronik vb. gibi ihtiyaçların haricinde market ve yemek gibi siparişlerde online ortamlardan verilmeye başlandı.

Türkiye’de ise Instagram kullanımı her geçen sene artarken kullanıcılar bu platformda ki aktifliği de kullanmak istiyor. Özellikle Instagram üzerinden satış yapan kullanıcı sayısı artarken bu süreçte ise doğru reklam yönetimi, uzman kişilerden danışmanlık almak gibi birçok eylem hareketlerinde de artış yaşandı. Kullanıcılar platform üzerinde bilgi yetkinliğine sahip dijital medya uzmanları ile çalışarak girişimlerini arttırmak için var gücüyle çalışıyor. Pandemi sonrasında ise normale dönüşte de alışkanlıkların etkisi görülmeye devam ediyor. Kullanıcılar online ortamlarda ki alışveriş deneyimlerini arttırırken mağazalarda ki alışveriş yapan kişi sayısı da her geçen gün azalıyor.”

Dijital medya uzmanı Halil İbrahim Aslan pandemi döneminde ki e-ticaret alışkanlıkları ve sosyal medya üzerinde ki kullanıcıların girişim süreçlerini verdiği röportaj ile açıkladı. Elde ettiği veriler ile birlikte kullanıcıların Instagram üzerinde ki reklamlara olan ilgisinin arttığını ve alışveriş alışkanlıklarının değiştiğini açıkladı.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.