Ana Sayfa Güncel 12 Şubat 2022 306 Görüntüleme

K1 Belgesi Kiralama

Yeni bir araç alıp yetki belgesi sahibi olmayanların en çok araştırdıkları konuların başında, K1 belgesi kiralama gelmektedir. Kantarlardan herhangi bir sebeple kaçınmamak ve ceza yememek maksatlı, belgeler kiralanırken dikkat edilmesi gereken çeşitli hususlar bulunur. Eğer tüm şartlar yerine getirildiği halde K1 belgesi alınamıyorsa L1 belgesi kiralama yoluna gidilmektedir.

K1 Belgesi Alırken Nelere Dikkat Edilir?

K1 belgesi kiralama yönteminde çok fazla zarar eden firma olduğundan belgenin kiralanırken dikkat edilmesi gerekli bazı hususlar bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

  • K1 belgesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından sağlanmakta olan belgelerden bir tanesidir. Bakanlık dışında bu belgeyi vermeye yetkili herhangi bir kurum veya kuruluş bulunmaz.
  • K1 belgesi yerine kullanılan L1 belgesinden faydalanabilmek için ödenecek tutar karşılığında fatura ve sözleşme talebinde bulunulmalıdır.
  • Belgenin tedarik edileceği firmanın referans gösterdiği işler, kapsamlı bir şekilde incelenmelidir. Tek bir referans, kesinlikle yeterli görülmemelidir.
  • Belge kiralamadan evvel sektörde köklü olan firmalardan yük sarılıp sarılmadığına dair kapsamlı bilgi alınmalıdır.
  • Firmanın lojistik sektöründe faaliyet gösterip göstermediği kesinlikle kontrol edilmelidir. Aksi takdirde, lojistik sektöründe faaliyet göstermeyen bir firmadan hizmet alınmak istenmez.
  • Şirketlerin belge kiralama sonrası firmalarda muhatap bulması, son derece önemli bir mevzudur. Çünkü belgeye ilişkin hususlarda acilen firmaya ulaşmak gerekebilir ve hiçbir şirket böylesi bir mağduriyet yaşayıp ortada kalmak istemez.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.