Ana Sayfa Güncel 11 Şubat 2022 288 Görüntüleme

K1 Belgesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

K1 belgesi yurtiçinde taşıma işleri yapan ve bunu ticari amaçlarla gerçekleştiren araçlarda ve firmalarda bulunması gereken bir belgedir. Taşıma işinden para kazanan firmaların ve kişilerin bu belgeye sahip olması zorunluluktur. Bu belge olmadan araçların ve kişilerin farklı firmaların eşyalarını taşıdığı tespit edilirse araçlara cezai birtakım yaptırımlar uygulanır.

K1 belgesi ticari amaçlarla eşya taşımacılığı yapan gerçek veya tüzel kişilere verilen bir belgedir. K1 belgesi bulunan firmalar 75 tona kadar çeşitli eşyaları taşıyabilme hakkına sahiptir. Ancak bu belgeler bir firmaya değil de bir şahsa verilirse o zaman taşıma kapasitesi 25 tona düşürülür. Kiralık K1 belgesi almak kişiler ya da firmalar için mümkün değildir.

K1 Belgesi Başvuruları

K1 belgesi için başvuruda bulanacak olanların en az 3 tane taşıma aracının olması gereklidir. Eğer kişilerin daha az aracı varsa o zaman kişilerin bu belgeye başvurmadan önce araç sayısını yükseltmeleri gerekir. K1 belgesi almak isteyenlerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına direkt başvuru yapmaları gerekir. Bunun yanında başvurular e-devlet üzerinden de yapılabilir. K1 belgesi kiralama işlemi mümkün olmadığı için bu belgeyi almak isteyenlerin bu işlemleri yapması önemlidir.

Bakanlık ile ilgili yerlere yapılan başvurular genelde 15 gün içerisinde tamamlanır. Başvurular e-devlet üzerinden yapılırsa bu işlemler birkaç dakika gibi kısa sürelerde gerçekleştirilebilir. Fiziksel olarak yapılan başvurularda tüm evraklar ile başvurunun gerçekleştirilmesi gerekir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.