Ana Sayfa Güncel 30 Aralık 2021 797 Görüntüleme

Evde Bitki Yetiştirmenin Faydaları

Pek çok insanın hobileri arasında yer alan aynı zamanda sağlıksal açıdan da faydaları olan evde bitki yetiştirme hakkında kısa bir bilgi vermek adına bu yazıyı sizler için hazırladık.

Evdeki bitkiler havayı temizlemeye yardımcı olduğu için pek çok insan tarafından hobi olarak yapılmakta. Özellikle yeşil yapraklı bitkiler karbondioksiti oksijene çevirerek evdeki oksijen miktarını artırır.

Bitkilerin bir diğer özelliği ise zihin sağlığına iyi gelmesi olarak belirtilebilir. Özellikle şehir yaşamının stresini taşıyan bireyler evdeki bitkiler sayesinde stres halinin ortadan kalkmasını sağlayabilirler. Mutluluk hormonu salgılanmasında faydaları kanıtlanan bitkilerin türlerini iyi araştırarak evin farklı noktalarına yerleştirebilirsiniz. Ama hangi bitkinin güneş görmesi, hangi bitkinin ne sıklıkta sulanması gerektiği gibi ayrıntılara mutlaka sahip olmalısınız. Aksi takdirde çiçeklerin kısa sürede solmasına ya da kurumasına neden olabilirsiniz.

Ses yalıtımını da sağlayan bitkilerin bu özelliği pek çok kişi tarafından bilinmez. Özellikle yüksek katlı binalarda girişlerde ya da katlarda görülen bitkilerin, çiçeklerin bir amacı da ses yalıtımına katkı sağlamasıdır. Özellikle dışarıdan gelen sesleri ve gürültüyü minimize ederek yalıtım konusunda başarılarını ortaya koyarlar.

Psikolojik olarak rahatlama konusunda da faydaları olan bitkilerin güne daha dinç başlamada etkili olduğu söylenebilir.

Fakat her çiçek türünün saksıda yetiştirmek için uygun olmadığı, bu nedenle evde bakılacak bitkilerin saksı bitkisi olup olmadığı iyi araştırılmalıdır.

Daha Fazlası için:

Türkçe: https://guestbloger.com/
İngilizce: https://en.guestbloger.com/

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.