Ana Sayfa Güncel 27 Haziran 2021 280 Görüntüleme

Bilal Özel Kimdir? Bilal Özel Biyografisi, Mesleği ve Hakkında Tüm Merak Edilenler

Gerek katılmış olduğu sanatsal etkinlikler gerekse de görev aldığı sorumluluk projeleri sayesinde adından sık sık söz ettiren Bilal Özel’in yaşamı, aktif olarak yürüttüğü mesleği ve memleketi merak konusu olmuştur. Bilal Özel ile ilgili bilgi almak isteyen kullanıcılar internete girerek Bilal Özel hangi filmlerde görev almıştır, Bilal Özel aslen nerelidir? gibi soruların yanıtlarını aramaya başladılar.

Çeşitli dönemlerde düzenlenmiş olan etkinliklerde aktif rol alan ve adından sık sık bahsedilen Bilal Özel hakkında her türlü bilgiyi bu yazımızda bulabileceksiniz.

Bilal Özel kimdir?
4 Temmuz 1986 tarihinde dünyaya gelen Bilal Özel, şu anda 35 yaşındadır. Ailesinin kökeni Karadeniz olsa da uzun yıllar boyunca İstanbul’da yaşamıştır. Annesi ev hanımı, babası ise emekli olan Bilal Özel’in 3 kardeşi bulunmaktadır. Şu anda İstanbul’un Bahçelievler ilçesinde ikamet eden Özel, Yıldız Teknik Üniversitesi mezunudur.

Küçükken müziğe çok meraklı bir çocuk olan Bilal Özel, ailesinin de desteğini alarak Bahçelievler’de müzik eğitimi almaya başlamıştır. Bu ilk deneyimin ardından müziğe daha çok ilgisini yöneltmiş ve Avrupa Müzik isimli müzik şirketiyle çalışmaya başlamıştır. Bu şirketin etkinlikleri günümüzde de aktif şekilde devam etmektedir. 2011 yılında başlamış olduğu Türkçe Rap serüvenine daha sonradan Hip Hop ve Tribal tarzlar da eklenmiştir. Bu müzik serüveni esnasında DJ’lik de yapan sanatçı 2013’den günümüze kadar etkin olarak sanat icra etmiştir.

Bilal Özel’in üretmiş olduğu albümler ise şunlardır: Paradise (2020), Motion (2020), Harpy (2020), Hungerist (2021), Tenderness (2021), Hopedest (2021)
Ayrıca başta Güvercin Uçuverdi, Delibal, Ulan İstanbul, Cesur Yürek, Siyah Beyaz Aşk, Şevkat Yerimdar, Can Feda, Çocuklar Duymasın, Zalim İstanbul ve Avlu olmak üzere toplamda 53 dizi ve filmde çeşitli görevler üstlenmiştir.

Bilal Özel’in siber güvenlik faaliyetleri nelerdir?

Bilal Özel’in Türkiye’de tanınmasına sebep olan faaliyetleri ise siber güvenlik alanında olmuştur. 20’li yaşlarda ilgi duyduğu siber güvenlik alanında sürekli araştırarak ve kendini geliştirerek devam eden Özel, şu anda aktif olarak uluslararası bir hack platformunun yöneticisi konumundadır. Bu platformun yapmış olduğu yurtdışı operasyonlarında aktif olarak görev alan ve bu operasyonları yöneten Bilal Özel, başta C ve C# olmak üzere birçok programlama diline hâkimdir. Sahip olduğu bu bilgileri aynı zamanda kendi bloğunda yayınlayarak hem gençlere hem de yazılımcılara kaynak oluşturmaktadır.

Bilal Özel’in uzmanlık alanları ise oldukça geniş bir yelpazededir. Başta sistem, yazılım ve web olmak üzere ağ alt yapısı, veritabanları, programlama, .NET gibi platformlarda oldukça derin bilgilere sahip olan siber güvenli uzmanı, 2009 yılından beri beyaz şapkalı hacker olarak ülkemizin önde gelen bilişim, bilgi güvenliği ve adli analiz firmalarında yöneticilik yapmıştır. Yöneticilik yaptığı gruplar arasında ar-ge, defans ve beyaz şapkalı hackerlar yer almaktadır.

Edinmiş olduğu tüm tecrübelerini katılmış olduğu siber güvenlik konferanslarında da paylaşan Bilal Özel, aynı zamanda bir eğitmen kimliğindedir. Siber Güvenlik ve Adli Bilişim üzerine yapmış olduğu projeler doğrultusunda marka hak sahibi olmayı başarmış olan Bilal Özel’in resmî web sitesi http://www.bilalozel.com/ ‘dur. Kendisine ait YouTube de resmi sanatçı kanalına abone olarak destek verebilirsiniz. Bilal Özel YouTube kanalına erişmek için : https://www.youtube.com/channel/UC6gVcu99YDSEE9F8oh9L7uA adresini kullanabilirsiniz.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.