Ana Sayfa Teknoloji 10 Mart 2021 483 Görüntüleme

Rusya ve Çin Ay’da ortak uzay istasyonu kuracak

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) tarafından yapılan açıklamada, Çin ile Ay’da ortak uzay istasyonu kurulması yönünde Çin Ulusal Uzay İdaresi (CNSA) ile anlaşma imzalandığı duyuruldu.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Roscosmos Genel Müdürü Dmitry Rogozin ile Çin’in başkenti Pekin’de bulunan CNSA Başkanı Zhang Kejian arasında video konferans yoluyla imzalanan anlaşmaya göre, Ay’ın keşfi, kullanımı, ay gözlemleri ve temel araştırmalar konusunda çok yönlü çalışmalar yapılacak.

Anlaşmada ayrıca, Ay’da kurulacak olan uzay istasyonunda uzun vadeli olmak üzere insansız çalışmaların da dahil olduğu deneylerin yapılacağı ifade edildi.

Yetkililer, Rusya ve Çin’in uzay araştırmaları konusunda günümüze kadar birçok ortak çalışmalar yaptığı hatırlatarak, “Roscosmos ile CNSA arasındaki iş birliği, bilimsel araştırma etkileşimini güçlendirmek ve uzayı tüm insanlığın çıkarları için barışçıl amaçlarla kullanmaya katkı sağlayacaktır” dedi.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.