Ana Sayfa Teknoloji 9 Mart 2021 386 Görüntüleme

WhatsApp’dan sohbet yedeklemeleri için şifre hamlesi

WhatsApp’da uygulamanın silinmesi ya da yeni bir telefona geçiş yapılması durumunda eski sohbetleri geri yüklemek mümkün. WhatsApp’ın bu özelliği herhangi bir şifreleme ile korunmadığı için suistimal durumlarına açık olduğu için zaman zaman tehlike arz edebiliyor. Güvenlik konusunda son günlerde gündeme gelen WhatsApp, kullanıcılara kendini güvende hissedecek bir adım atmaya hazırlanıyor.

SOHBET GEÇMİŞLERİNE ŞİFRE GELİYOR

Sohbet geçmişlerini güvende tutmak isteyen kullanıcıların içini rahatlatacak güncelleme şimdilik kullacılara sunulmadı. WhatsApp’ın henüz test aşamasındaki bu özelliği sayesinde kullanıcılar sohbet yedeklerini şifreleyebilecek. Sohbet yedeklerini geri yüklemek istediklerinde ise daha önceden belirlemiş oldukları şifreyi girmek zorunda kalacak. Güncellemenin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz belli değil.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.