Ana Sayfa Teknoloji 7 Mart 2021 390 Görüntüleme

Zoom yorgunluğu strese sokuyor

Araştırmaya göre, online görüntülü toplantı programı olan Zoom’dan kaynaklanan yorgunluk, “aşırı yüklenme” nedeniyle kişiyi gerçek hayattaki toplantıdan çok daha fazla strese sokuyor.

Araştırmayı yürüten Stanford Sanal İnsan Etkileşim Laboratuvarı Direktörü Prof. Jeremy Bailenson, yorgunluğun nedenlerini “ekrana çok yakından bakmak” ve “kendi görüntüsüne çok fazla odaklanmak” olarak sıralıyor. Bailenson’a göre Zoom, kullanıcıları hiç olmadığı kadar kendi tepkilerini gözlemlemek zorunda bırakarak stres yaratıyor.

ÇÖZÜM EKRANI KÜÇÜLTMEK

Prof. Jeremy Bailenson, online toplantı stresini azaltmak için basit çözümler öneriyor. Örneğin, kişinin ekranda kendisinin bulunduğu pencereyi kapatması veya ekran görüntüsünü küçülterek odaklanmayı azaltması… Bailenson, Zoom toplantılarının çoğunun telefon görüşmesi olarak yapılabileceğine de dikkat çekiyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.