Ana Sayfa Eğitim 16 Şubat 2021 377 Görüntüleme

AÖL kayıt yenileme ne zaman sona erecek? MEB açıkladı! Online sınavlar nasıl yapılacak?

AÖL kayıt yenileme tarihleri, Açık Lise öğrencileri tarafından araştırılmaya başlandı. Kayıtların sona ermesine kısa bir zaman kala AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 5-6 Aralık tarihinde yapılacak 1. dönem sınavlarını erteleyerek online yapılmasına karar verildi. AÖL kayıt yenileme yapmayan öğrenciler 1. dönem sınavlarına katılamayacak. AÖL kayıt yenileme yapılması için öğrencilerin ders seçimi işlemini tamamlamaları gerekmektedir. Eğitim alınacak dönemin ortak derslerinin seçilmesi zorunludur. Açık Lise öğrencileri 35 krediyi seçmeli dersler ile doldurabilir. Peki 2021 AÖL kayıt yenileme ücreti ne kadar? İşte AÖL kayıt yenileme işlemi detayları…

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN SONA ERECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan takvime göre Açık Öğretim Lisesi 2020/1. Dönem ilk (yeni) kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 22 Ocak – 15 Şubat 2021 tarihleri arasında olmak üzere öğrencilere tekrar açılmıştır.  AÖL kayıt yenileme işlemi 7 gün sonra sona erecektir.

Daha önce 2020/1. dönem için kayıt yenileme işlemi yaptırmış ve öğrencilik durumu sistem üzerinde “ Aktif” olan öğrencilerin tekrar kayıt yenileme işlemi yapmasına gerek yoktur. Öğrenciler diledikleri takdirde sınava girecekleri dersleri güncelleyebilir.

Sınavlar arasındaki sürenin kısıtlı olmasından dolayı, 2020/2. Döneminin 25 Mart 2021 tarihinde başlayacak olan sınavı (çevrimiçi) için 2020/2. Dönemde ilk (yeni) kayıt işlemleri açılmayacaktır.

2021 AÖL KAYIT YENİLEME İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ!

2021 AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

AÖL kayıt yenileme işlemi yapmak isteyen öğrencilerin ders seçimi ve kayıt ücretini yatırması gerekmektedir. 2020 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve halk eğitim merkezi okul aile birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir. 50 TL Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır. 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.

Öğrenciler T.C kimlik numarası ile Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir.

AÖL DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?



AÖL 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, 5-6 Aralık 2020 tarihinde yapılacak 1. dönem sınavlarını erteleyerek 25 Şubat’ta çevrimiçi (online) olarak yapılmasına karar verdi. 2. dönem sınavları ise yine internet üzerinden olarak 25 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Çevrimiçi düzenlenecek sınavlar Açık Öğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar öğrenci numarası ve şifreleriyle sınava katılacak.

Öğrenciler örnek sınav uygulaması ile sınav hakkında bilgilendirilecek. Daha önce online olarak düzenlenen yurt dışı programında öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilmiş ve soruların cevaplanması için 25 dakika süre tanınmıştı. Buna benzer bir uygulamanın Türkiye programı sınavlarında da yapılması bekleniyor.

2021 AÖL MEZUNİYET ŞARTLARI!

Açık Öğretim Lisesinden mezun olmak isteyen adayların öğrenim görülen dönem sayısının en az 8 veya üzeri olması gerekmektedir. Sorumlu oldukları dersleri başarıyla tamamlayan adayların toplam kredisinin 170 ve üzeri olmalıdır. Ortak ders olarak okutulan Dil ve Anlatım dersi ve diğer zorunlu derslerin başarıyla verilmesi ile mezun olmak için Açık Lisede en az 1. dönem sınav girilmiş olması beklenir

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.