Ana Sayfa Eğitim 31 Ekim 2021 663 Görüntüleme

CHP’li belediye, misafirhanelerini öğrenci yurduna çevirdi

Aydın Büyükşehir Belediyesince, barınma sorunu çeken öğrencilere yeni bir alternatif oluşturuldu. Misafirhanelerini öğrencileri için yeniden dizayn eden Büyükşehir Belediyesi, villa tipi bahçeli evlerini kız öğrencilere açtı.

Pandemi sonrasında ilk defa yüz yüze eğitime geçmek için okullarına gelen üniversite öğrencilerinden bir kısmı barınma sorunu ile karşılaşmıştı. Bu yönde gelen başvuruları değerlendiren Aydın Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye çok yakın merkezi bir konumda olan misafirhanesini öğrenciler için hazırladı.

Öğrencilerin tercihine göre, istediği süre boyunca kalabileceği misafirhane; bir evde ihtiyaç duyulan tüm malzemeler ile tahsis edildi. Yatay mimari olarak planlanmış, güvenli, konforlu misafirhane, kız öğrencilerle doldu.

“KIZLARIMIZIN GÜVENLİKLİ VE KONFORLU, SICAK BİR YUVALARI OLACAK”

Barınma sorunu çeken öğrenciler için sıcak bir yuva oluşturmak için proje geliştirdiklerini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin, en temel hak olan barınma konusunda sıkıntı yaşaması bizleri derinden üzüyor. Kalıcı çözümler üretilene kadar, bizler elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Üniversiteye yakın olan bir misafirhanemizi kız öğrencilerimize açtık. Kızlarımızın güvenlikli ve konforlu, sıcak bir yuvaları olacak.” dedi.

“HERKES ŞU ANDA BURADA OLMAK İSTİYOR”

Misafirhanede kendini evinde gibi hissettiğini belirten öğrenci Reyhan Çereki, “Bir hocam sayesinde burayı buldum. Kendimde bir yurt arama içerisindeydim. Başvuru yaptım, incelendi ve kabul edildi sonrasında da geldim ve yerleştim. Memnunum, okula ve şehir merkezine yakınlığı ile güvenlikli bir yer olmasıyla birlikte baya güzel. Bu şekilde olabileceği hayalini kurmuyordum, insana bir ev havası veriyor. Evin dışında rahat bir şekilde kitap okuyabiliyoruz. Burası bence Aydın’ı temsil ediyor. Fotoğraflarını arkadaşlarım ile paylaştım ve baya şaşırdılar. ‘Villada mı kalıyorsun’ dediler, hayır ‘Büyükşehir Belediyesi’nin yurdunda kalıyorum’ dedim. Herkes şu anda burada olmak istiyor. Evin içi diğer yurtlar gibi değil, içerisi baya modern. Amerikan mutfağı var. Öğrencilere böyle bir yer yapıldığı için Özlem Başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

“KADIN OLMAK, BARINMAK ZOR”

Açıkta kalan çokça öğrenci olduğuna dikkat çeken öğrenci Yasemin Şimşek, “Burası geniş ve ferah, kız öğrenciler için özellikle tasarlanmış. Kadın olmak, barınmak zor, ekonomi zor. Bu şartlar altında düşündüğümüz zaman belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmayı ben beğendim. Açıkta kalan öğrenci sayısı çok fazla, barınma ve kira problemi vardı. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.