Ana Sayfa Teknoloji 2 Nisan 2017 1059 Görüntüleme

Apple O Cihazlara Güncelleme Desteğini Bitiriyor

Teknoloji devi Apple, yeni iOS güncellemesinin hangi cihazları destekleyeceğinin bir listesini yayınladı. Listede iPhone 5 ve iPhone 5C'nin olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Teknoloji devi Apple, yeni iOS güncellemesinin hangi cihazları destekleyeceğinin bir listesini yayınladı. Listede iPhone 5 ve iPhone 5C’nin olmaması dikkatlerden kaçmadı.

Dünyanın en çok satan akıllı telefonunu satan ve her serisi merakla beklenip, günler öncesinden sıraya girilen Apple’ın iPhone serisi için yayınlamaya hazırlandığı iOS güncellemesinin hangi cihazları destekleyeceği öğrenildi. Yeni çıkan her serinin ardından sondan başlayarak güncelleme getirmeyen Apple’ın son kurbanları iPhone 5 ve iPhone 5C oldu. Yayınlanan listede olmayan bu iki telefon yeni yayınlanacak iOS güncellemesinden yararlanamayacak.

Her sene iPhone serisine yeni bir ürün ekleyen Apple, çıkardığı iPhone modellerine desteği ortalama 6 yıl boyunca sürdürüyor. 2011 yılında piyasaya çıkan iPhone 5 ve hemen ardından çıkartılan iPhone 5C marka telefonların Apple’ın iOS 10.3.2 güncellemesinden yararlanamayacağı öğrenildi. Bu modellerin yanı sıra son güncellemeden iPad 4. nesil de yararlanamayacak.

Önümüzdeki aylarda iPhone 8’i çıkarmaya hazırlanan Apple bu ürünün Türkiye satış fiyatının 5 Bin TL’yi bulacağına kesin gözüyle bakılıyor. Dolar kurunun artması ve teknoloji ürünlerine gelen vergi zammı nedeniyle fiyatlarda artışa gitmek zorunda kalan Apple’ın iPhone serisinin son ürünü teknoloji severler tarafından merakla bekleniyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

iPhone 12 kalbinizi durdurabilir

iPhone 12 kalbinizi durdurabilir