Ana Sayfa Teknoloji 30 Ocak 2017 674 Görüntüleme

WhatsApp’a Bildirim Güncellemesi Geliyor

Kullanıcıların gizliliklerine önem veren ve kişisel mahremiyeti koruyan uygulamalara yakın da WhatsApp da eklenecek gibi görünüyor.

Kullanıcıların gizliliklerine önem veren ve kişisel mahremiyeti koruyan uygulamalara yakın da WhatsApp da eklenecek gibi görünüyor.

Snapchat, Periscope, Instagram derken şimdi de WhatsApp kullanıcıların özel içeriklerini korumak adına yeni bir gizlilik politikası maddesi getirmeye hazırlanıyor. Bilindiği üzere Snapchat, Instagram ve Periscope’dan akıllı telefonlar vasıtasıyla ekran görüntüsü alındığında karşı tarafa bu durumu bildiren bir mesaj gidiyor. Kullanıcıların kişisel haklarını korumak olarak adlandıran uygulama yetkililerine WhatsApp’da ekleniyor.

Dünyada en çok kullanılan anlık mesajlaşma ve dosya gönderme uygulamalarından biri olan WhatsApp genelde mesajlaşma amacıyla kullanılıyor. Kullanıcılar genelde mesajlaştığı biriyle arasında geçen diyalogları başka birine uzun uzun anlatmak yerine ekran görüntüsü alarak direkt mesajın yazışma görüntüsü gönderiyor. Bunu özel hayata müdahale olarak yorumlayan WhatsApp bu durumu bir bildirimle uyarmak adına yakın zamanda bir güncelleme çıkaracak gibi görünüyor.

Geçtiğimiz senelerde Facebook’un satın aldığı WhatsApp’ın satılma süreci uzun süre gündemde kalmış ve reklam almayan WhatsApp’ın bu kadar yüklü bir miktara satılmasının amacı nedir diye uzun süre tartışılmıştı.

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.