Ana Sayfa Teknoloji 6 Ocak 2016 1169 Görüntüleme

Twitter Sınırları Kaldırıyor

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya sitelerinin başında gelen Twitter, kemik özelliklerinden biri kaldırmayı planladığını söylerek ilginç bir karara imza attı.

Twitter’ın en dikkat çekici ve en etkin özelliklerinin başında gelen 140 karakter sınırının kaldırılıp, karakter sınırının 10 bine çıkartılacağı haberi şok etkisine neden oldu. Gelen bilgilere göre 10 bin karakter sınırı önümüzdeki 3 ay içerisinde hayata geçirilecek. Sınırda değişmeyen tek şey ise kullanıcıların gördüğü karakter sınırı olacak. Şu an ki 140 karakter sınırı kaldırıldığında, kullanıcı time line’da yine kişinin attığı tweetlerin sadece 140 karakterini görebilecek. Mesajın üstüne tıklandığında ise atılan tweetin devamı görülebilecek.

Twitter’dan gelen bilgilere göre amaç kullanıcıların vermek istedikleri mesajı tam olarak Twitter’ın içinde verebilmesi ve başka bir yere yönlendirme yapmasının engellenmesi olarak belirtiliyor. Twitter bu yeni özelliği getirirken görsel bütünlüğü ve kullanıcıların alışkın olduğu düzeni bozmamayı hedeflediği belirtiliyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.