Ana Sayfa Güncel 30 Nisan 2023 205 Görüntüleme

Bilim kültür ve sanatın merkezi: Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi

29 Mayıs 2007’de kurulan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, 16 yıllık bir mazisi olmasına rağmen kısa sürede gösterdiği gelişimle dikkat çekiyor. Merkez kampüs içerisine inşa edilen yeni fakülte binalarıyla, gelişen teknolojiye ayak uyduran modern laboratuvarlarıyla, açık-kapalı spor alanları, kaya tırmanışından tenise, birbirinden farklı alanlarda sunduğu spor olanaklarıyla ve hepsinden önemlisi öğrenci odaklı eğitim anlayışı ve son derece dinamik akademisyen kadrosuyla öğrencilerine çağdaş dünyanın eğitim olanaklarını sunuyor.

ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM İÇİN

16 binin üzerinde öğrencisi ve yaklaşık 1250 akademik ve idari çalışanıyla büyük bir aile olan üniversite, bilim, kültür ve sanatın aynı çatı altında buluştuğu çağdaş bir eğitim merkezi durumunda. Marmara Bölgesi’nin batısında bulunan Bilecik, ulaşım imkanlarıyla da öğrencilerine büyük rahatlık sağlıyor. Bilecik, karayolu üzerinden İstanbul’a 2.5, Bursa’ya 1.5, Eskişehir’e ise 1 saat mesafede yer alıyor. Çevresindeki büyük şehirlerin aksine 200 bin gibi mütevazı bir nüfusa sahip olan Bilecik, huzurlu ve güvenli bir şehir olmanın yanında birbirinden önemli tarihi ve doğal güzelliklere de ev sahipliği yapıyor.

    Herkese eğitim: Sürekli Eğitim Merkezi

    Üniversite, kentte yaşayan tüm vatandaşlara ulaşmak amacıyla çeşitli projeler yapıyor. Üniversite bünyesindeki Sürekli Eğitim Merkeziyle bir yandan akademisyenlere ve öğrencilere yönelik eğitimler verilirken diğer yandan vatandaşlar için eğitimler düzenleniyor. Arıcılık, Kaz Yetiştiriciliği, İş Sağlığı ve Güvenliği, Robotik Kodlama gibi pek çok alandaki kurslarla bugüne kadar 1194 kişinin eğitim ve sertifika alması sağlandı.

    Bilimsel çalışmaların merkezi: Teknoloji Transfer OfisiÜniversiteler, öğrencilerine kaliteli bir eğitim sağlamanın yanı sıra bilimsel çalışmaların da merkezi olan kurumlardır. Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü, hem akademik personeline hem de kamu-sanayi-üniversite iş birlikleri kapsamında diğer paydaşlarına kalıcı ve akılcı çözümler üretmektiyor. Bu bağlamda sanayi kuruluşlarına Ar-Ge Desteği, Patent Desteği, İnovasyon çalışmaları gibi çok sayıda faaliyet eşzamanlı olarak yürütülüyor. Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörlüğü tarafından yapılan ve 2020 yılı öncesinde 3 olan Ar-ge Proje sayısı 2022 yılı sonunda 14’e çıktı. Aynı dönemde 1 olan Patent Başvuru sayısı ise 16’ya çıktı.

    İnovatif araştırmaların öncüsü: BARUM

    Üniversite bünyesindeki Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi (BARUM), mühendislik alanlarındaki inovatif araştırmalara öncülük edip üniversite-sanayi iş birliğine güç katıyor. Merkezde 2022 yılında analiz yaptıran firma sayısını 3,5 kat artışla 25’e, yapılan analiz sayısı ise 4,5 kat artışla 270’e çıktı. BARUM Merkez Laboratuvarından Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi başta olmak üzere 15 üniversite yararlanıyor.

    3+1 ve 7+1 eğitim modelleriÖğrencilerin mezun olmadan önce mesleki tecrübe edinmeleri ve teorik bilgilerini uygulamalarla pekiştirmeleri amacıyla hayata geçirilen 3+1 ve 7+1 eğitim modelleriyle, Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri eğitimlerinin son dönemini kamu veya özel sektörde çalışarak tamamlayabiliyor. Bu sayede mesleki uygulama becerisine sahip, iş tecrübesi bulunan nitelikli mezunlar verilmesi sağlanıyor.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.