Ana Sayfa Güncel 13 Ocak 2023 205 Görüntüleme

Endüstriyel Isı Yalıtım

İsollat Dünyada kullanılan enerjinin %28’i endüstride kullanılmaktadır. Enerjinin üçte ikisi ise ısınma ve soğutmada harcanmaktadır. Endüstriyel ısı yalıtım, şirketleri enerji tasarrufu sağlamanın yanı sıra dünyadaki enerji açığını da ve çevre sağlığına da büyük ölçüde katkı sağlar. Isı yalıtımı enerji verimliliğini arttırarak enerji kayıplarını azaltıp maliyetleri oldukça azaltmaktadır. Binaların kullanım ömrünün uzaması, dış etkilere karşı çürüme yapı elemanları bozulmalarına sebep olan donma, çözülme etkilerinin ve ısı farklılıklarının en aza indirmesi için en ısı yalıtım sistemleri kullanılmalıdır. Endüstriyel tesislerde ısı yalıtımı uygulaması boru sistemlerindeki boru tutucu, vana flanş ve destek elemanlarının yalıtılması işlemini de kapsar.

Endüstriyel Isı Yalıtımı Özellikleri

Endüstriyel ısı yalıtım, çevreye zararlı gaz salınımına neden olan yakıt kullanımını azalttığı için hem şirketin enerji verimliliğini sağlar hem de çevreye faydalıdır. Endüstriyel ısı yalıtım sistemi binanın dış hava koşulları, olumsuz şartlar donma çözülme ve aşırı sıcağa maruz kalarak oluşan ısı değişmelerinden kaynaklanan yapı bozulmalarını engelleyerek binaların ömrünü uzatır. Isı yalıtım malzemelerinin ilk etapta kullanımı belli bir maliyet gerektirse de yapının ömrünün uzaması ve sanayi ürünü üretiminde kullanılan makine ve teçhizatların ömrünün uzaması göz önünde bulundurulduğu zaman uzun vadeli düşünüldüğünde oldukça büyük bir tasarruf sağlamaktadır. Sadece enerji tasarrufu ve maliyetin düşmesini sağlamanın yanı sıra ortamda çalışan işçilerin uygun sıcaklık ısı ve nem koşulları göz önünde bulundurularak iş verimliliğini artırmaktadır.

Endüstriyel Isı Yalıtım Malzemeleri

Endüstriyel ısı yalıtımlarında Öncelikle binanın kullanım ömrünün uzun olması, ısı farklarından kaynaklı oluşabilen donma ve çözülme etkilerini en az orana indirmesi oldukça önemlidir. Vakum yalıtım panelleri son zamanlarda ısı yalıtım malzemesi olarak kullanılan materyallerden biridir. Yalıtım amaçlı kullanılan pek çok malzeme bulunmaktadır. Bunlar arasında taş yünü cam yünü seramik günü cam köpüğü köpükler Poliüretan köpüğü gibi malzemeler vardır. Gıda Üretim tesisleri beyaz eşya üretimi Otomotiv Sanayi Tekstil ve Konfeksiyon atölyeleri öyle diğer sanayi üretimi alanlarında enerji verimliliğini arttırmak amaçlı endüstriyel ısı yalıtım sistemi kullanılır. Endüstriyel ısı yalıtım, dış cephelerde iç cephelerde temel ve yan perdelerde binanın tüm yapısal elemanlarında uygulandığı gibi bina içindeki alet makine ve teçhizatların bulunduğu alanlarda da yapılmaktadır.

 

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.