Ana Sayfa Güncel 4 Aralık 2022 387 Görüntüleme

LGS’ ye çalışmak için en doğru kaynak nasıl seçilir?

Liselere Giriş Sınavına hazırlanan öğrencilerin kararsızlık yaşadığı önemli konulardan birisi de doğru kaynağı bulmaktır. Pek çok öğrenci LGS için en iyi kaynaklar hangisidir? Diye araştırıyor. Sizlere için bu yazımız rehber niteliğinde olacaktır.

Çalışmalarınızı planlarken öncelikle bir hedefiniz olmalıdır. Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez. Bu sebeple hedefinizi belirlemeli adım adım ilerlemelisiniz. Sonrasında doğru bir kaynak ile çalışmaya başlamalısınız.

LGS’ ye yönelik birçok yayının konu anlatımı, soru bankası, deneme sınavı gibi çeşitli kaynaklar bulunmaktadır. Bu kaynaklar içerisinden seçim yaparken yeni nesil soruları ele alan LGS müfredatına uygun, LGS kitap önerilerinde geçen bilindik köklü yayınların kaynaklarıyla ilerleyin. Hedefinize yönelik doğru LGS kaynağı seçerken öncelikle kaynağınızın MEB soru tipine uygun olup olmadığına dikkat edin.

LGS konu anlatımı kitaplarınız konuyu kısa ve öz anlatmalı MEB müfredatına uygun olmalıdır. Konunun önemli noktalarına değinmeli ve görsellerle, grafiklerle desteklenmelidir. Örnek sorularla ve sınavda çıkmış sorularla da zenginleştirilmiş olması sizler için daha faydalı olacaktır.

LGS soru bankası kitabı seçerken içerisinde sınava yönelik ve geçmiş sorulara benzer LGS yeni nesil soru tarzına uygun yazılmış sorularla dolu bir kaynak olmalıdır. Bir diğer en önemli nokta ise seçtiğiniz soru bankasının mutlaka çözümlü olmasına dikkat edin. Özellikle sayısal dersler için bu uyarımızı dikkate alın. Soru çözümlerinin sorunun mantığını açıklayan bir çözümle yapan bir kaynak olmalıdır.

Deneme sınavı seçerken ise LGS branş derslerinde çıkan soru sayılarına uygun her konudan sorunun bulunduğu çözümlü bir kaynak olmalıdır. Soruların çözümleri anlaşılır bir dille yazılmış, LGS’ de çıkmış soru mantığına uygun ve örnek sorular ile paralel sorularla oluşturulmuş bir kaynak olmalıdır. İnternette dijital dosya şeklinde paylaşılan LGS Deneme Sınavı PDF dosyalarını da indirip çıktısını aldıktan sonra çözebilirsiniz. Mutlaka faydasını göreceksiniz.

 

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Nur topu gibi bir sorunumuz oldu

Nur topu gibi bir sorunumuz oldu