Ana Sayfa Güncel 5 Kasım 2022 187 Görüntüleme

Arşiv Yönetimi

Arşiv Yönetimi son yıllarda giderek önem kazanmaktadır. Dijital ortamda belgelerinize erişim ve aradığınız anahtar gelime ile direkt sonuca ulaşmak mümkün olmaktadır. Bu pazarda rolü ve etki alanı kurulduğu günden bugüne giderek artan Arsivyonetimi.com’u sizlere anlatacağız.

Öncelikle Dijital Arşiv nedir;

Dijital arşiv kısaca görsellerin sayısallaştırılmış versiyonu yani dijital veriye dönüşmüş hali olarak tanımlamak mümkündür. Kurumların tüm işlerini kolaylaştırarak dijital arşivden yararlanmaya başlaması gerek veriye erişim hızı gerekse onlarca veri arasında aradığımızı hızlıca bulabilme imkânı göz önünde bulundurulursa tam olarak tanımlanabilir. Dijital arşiv günümüzde oldukça hızlı bir şekilde ilerleyerek kurum ve kurumların hizmet verdiği kişilere çeşitli avantajları sunmaktadır. Arşivlerin dijitalleştirilmesi ile belgeler tekrardan gözden geçirilerek ayıklanma ve yeniden tasnif edilme süreçleri gerçekleşmektedir.

Arsivyönetimi.com ile beraber fiziksel olarak arşivlere de yeniden şekil verip düzenlemek mümkün olacaktır. Arşiv yönetimi işinin ehli birine verilerek yani profesyonel bir şirket tarafından yapıldığında aynı şirkette arşivin standartlara uygun bir şekilde düzenlenmesine de olanak sağlar. İşte tam burada Arsivyonetimi.com devreye giriyor ve işletmelere farklı sektörde ofis ve kağıt evrak yoğunluğu yaşayan kurumlara belediyelere hukuk ofislerine v.b. hizmet vermektedir. Böylece dijital arşivin avantajları arasında tüm belgeler elektronik ortamda derlenip toparlanmaktadır. Böylece zaman ve iş gücünden de tasarruf sağlanmaktadır. Aynı zamanda dijital arşiv yönetimi iyi bir şekilde yapıldığında belgelerin yıpranmasını da önlemektedir.

Arsivyonetimi.com sayesinde belgeler kaybolmamakta ve yer kaybını da azaltmaktadır. Dijital arşivin sağlamış olduğu kolaylıklar yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Dijital arşiv sayesinde verimlilik artarak maliyetler ise düşürülmektedir. Yani fotokopi, kâğıt ve benzeri gibi masraflar da en aza indirilmektedir. Dijital arşivin yaratmış olduğu olanaklar içerisinde aynı anda çoklu erişim olanağının da tanınmış olmasıdır. Üstelik dijital arşiv belgeler üstünde çeşitli yetkilendirme yapma olanağını da sunmaktadır. Bu durum belgelere yalnızca belirli başlı kişilerin ulaşmasına da olanak sağlamıştır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.