Ana Sayfa Güncel 2 Kasım 2022 220 Görüntüleme

TARİHİ LİKYA YOLU ÜZERİNDE DOĞAN YENİ BİR DOĞAL ÜRÜNLER MARKASI: GOCHEK

Gochek markasının doğuş hikayesini kurucularından Esra DEMİRSOY’dan dinledik.

DEMİRSOY TARIM olarak 8 yıldır organik tarımla uğraşıyoruz. Maceramıza Türkiye’de olmayan, katma değeri yüksek ürünleri ülkemizde üretmek hayaliyle başladık.

Çıkış noktamız TRÜF MANTARI ve bunun yetiştiriciliği oldu. Şu anda know how olarak dünyanın sayılı Fransız, İspanyol üreticisinden daha donanımlı konumdayız. Trüf mantarı aşılı meşe fidanları üretiyoruz ve kendimize ait bir meşe ormanımız oldu. Trüfün yetişmesi 10-12 yıl alıyor. Yolun çoğu bitti… inşallah yakında trüf avlamaya başlayacağız.

Trüfe ara tarım olarak , simbiotik olarak en iyi gelişen değerli LAVANDULA ANGUSTİFOLİA ( high lavender)yetiştiriciliğine başladık. Bu alanda çok gelişip dikim alanlarımızı 1 milyon m2 nin üzerine taşıdık ve kendi damıtma tesisimizi de kurarak bu değerli yağı yurtdışına satmaya başladık.

3 bahçemiz (Göcek, Fethiye, Korkuteli) uluslararası Ecocert organik sertifikasına sahiptir.

Lavanta bahçelerimize gelen arıları görünce onlara kovan yapalım derken 200 kovana sahip bir arıcı olduk. Bu en değerli lavantalarımızın ballarını yapıyor arılarımız, sonra bahçelerimizi çevreyen o müthiş Kızıl Çamlarda bal yapıyorlar, sonra pürenler açıyor, onların çiçeklerinde bal yapıyorlar.

Bahçelerimizde bulunan onlarca belki yüzlerce yıllık zeytin ağaçlarımız değerli Memecik zeytinini bize sunmakta. Gözümüz gibi baktığımız ağaçlarımız bize 862 polifenol değerine sahip, düşük asitli şifa gibi bir zeytinyağı sunuyor.

Aynı zamanda safran üretimine başladık. Tarım Bakanlığının ricası ile bize verilen soğanları çoğalttık ve şimdi 20 dönümde müthiş bir safran üretiyoruz.

Bahçelerimizde kendiliğinden yetişen değerli kekik, adaçayı, biberiyemiz organik sertifikalı.

Tüm bu nimetleri tüketicilerle buluşturmak için GOCHEK markamızla yola çıktık.

Sloganımız Farkımız Faydamız

Çünkü ürünlerimiz gerçekten çok değerli. Bu sınırlı sayıda ürettiğimiz, özel değerlere sahip ürünler de nitelikli tüketicilerle buluşmalı. Ürünlerimiz online sitemiz www.gochek.com.tr de dükkanımızda satışa sunuyoruz.”

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.