Ana Sayfa Güncel 13 Eylül 2022 426 Görüntüleme

Son Zamanların Yükselen Trendi: Piercing

Son yılların en moda aksesuarlarından biri de piercing olmayı başardı. Özellikle gençler arasında hızla yayılan piercing modası beraberinde piercing bump vs keloid endüstrisinin oluşmasına neden oldu. Zaten takı ve aksesuar kategorisinde satılan piercing, bu hızlı ivmesi sayesinde kendisi başlı başına bir kategori olmayı başardı.

Cildin altındaki kıkırdak veya yağ tabakasının delinerek takılan piercing vücudun farklı yerlerine takılmaktadır. Son zamanlarda en sık takılan yer ise burun, göbek, kulak ve dildir. Gördüğü ilgi nedeniyle piercing modelleri her geçen gün artarak devam etmektedir. Vücuduna taktığı bu piercing bump vs keloid ile farklı bir tarz yaratmak isteye gençler arasında yaygın olan piercing kullanımında malzeme kalitesi son derece önemlidir. Aksi takdirde takıldığı bölgede enfeksiyona, yaraya ve iltihaplanmaya neden olabilir. Piercing takılacak yerin delinme işlemi de steril olarak hizmet veren yerlerde yapılmalıdır. Kalitesiz ve pis malzeme kullanımı da ciltte yara ve enfeksiyona neden olabilir. En sağlıklı piercing çeşitleri altın ve titanyum kaplamalı olanlardır. Özellikle kulak için tercih edilmesi önem taşımaktadır. Bu sayede kaşınma, iltihap gibi olumsuz durumlardan da kaçınılabilir. Sağlık açısından vücutta piercing bump vs keloid yapılan yerin düzenli olarak temizlenmesi ve hijyenik kalması sağlanmalıdır. Özellikle ilk yapıldığı dönemde bu bölgelere darbe almamak ve dokunmamak son derece önemlidir.

Piercing takılan yerin temizliği de anti bakteriyel özellikteki jeller ve sabunla yapılmalıdır. Bu sayede bölgenin steril kalması sağlanır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Ankara Ceza Avukatı

Ankara Ceza Avukatı