Ana Sayfa Güncel 11 Eylül 2022 295 Görüntüleme

Maske Nasıl Takılmalı ?

Çin’den yayılarak tüm dünyaya yayılan ve yaklaşık 2 sene süren yoğun bulaş sürecinin ardından hala tam olarak bitmeyen Covid-19 Pandemisinin ardından hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen ve günlük olarak çocuktan yaşlısına kadar her kesim tarafından kullanılan medikal maskeler yavaş yavaş hayatımızdan çıkmaya başladı. Toplu taşıma araçlarında , sokaklarda, hatta evde hasta olduğu dönemde evlerde dahi kullanılan ve medikal maske üreticileri tarafından üretilen medikal maskeler hayatımıza bu kadar yoğun girmeden önce de hastanelerde, fabrikalarda zaten kullanılıyordu.

Pandemi döneminde maske fiyatlarındaki artış nedeniyle zaman zaman yoğun tartışmaların odağı haline maskeler pandemi sürecinin bitmesi ve hastalığın etkisini kaybetmeye başlaması nedeniyle yavaş yavaş hayatımızdan çıkmaya başladı.

Maske Nasıl Takılmalı?

Maskelerin ana amacı dışarıdan gelecek hastalıkları engellemek ve eğer maskeyi takan hastaysa başka insanlara bulaşmasını engellemektir. Bu nedenle maske takmadan önce ellerin su ve sabun ile yıkanması gerekir. Maskelerin iç yüzeyi ağzımızı ve burnumuzu kapatacağı için iç yüzeyi ile temas etmeden maskelerin katlı kısmı dışarıda kalacak, telli maskelerde ise teller burunun üzerine gelecek şekilde takılmalıdır. Maske takıldıktan sonra ağız, burun ve çeneyi tamamen kapatarak dışarıdan hava geçişinin engellendiğinden emin olunmalıdır.

Maskeler Kaç Saat Kullanılmalı?

En sık sorulan sorulardan biri olan maskeler kaç saat kullanılmalı sorusuna verilebilecek cevap maksimum 3-4 saat olması gerektiğidir. Cerrahi maskeler tek kullanımlıktır. Maskeler arasında 8 saatlik süre ile en uzun kullanılanlar FFP2, FFP3 ve N95 model maskelerdir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.