İzmir’de kurulan Mutlu Dersler online eğitim platformunun kurucusu Mehmet Uğur Kutluer: “Başarıya ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.”
Pandemi hayatımızda birçok şeyi değiştirdiği gibi eğitim alışkanlıklarımızı da değiştirdi. Artık çocuğu için özel ders aldırmak isteyen birçok aile, sınavlara hazırlık ya da kişisel gelişim eğitimleri almak isteyen birçok yetişkin online eğitimleri tercih ediyor.
Pandemi sürecinde birçok aile çocuğuna özel ders aldırma yoluna gitti. Pandemi koşullarından dolayı bu özel derslerin birçoğu da uzaktan eğitim şeklinde gerçekleşti. Çocuklarındaki gelişimi gören aileler pandeminin bitmesinin ardından uzaktan eğitim şeklinde yapılan bu özel dersleri bırakmadılar. Online özel derslerle çocuklarının öğretmeniyle güçlü bir iletişim kurabildiğini ve derslerinde başarılı olduğunu gören aileler için ders mekânı ayarlama ihtiyacını ortadan kaldıran ve daha ekonomik olan bu özel dersler vazgeçilmez hale geldi.
Günümüzde özel ders almak isteyen; LGS, YKS, ALES, DGS, KPSS gibi sınavlara hazırlanan, üniversite onaylı sertifikayla kişisel gelişim eğitimleri almak isteyen birçok öğrenci ve yetişkin uzaktan eğitimi tercih ediyor. Yine aynı şekilde okula yardımcı dil dersleri almak isteyen ya da bir dilde ileri bir seviyeye ulaşmak isteyen birçok öğrenci ve yetişkin de online özel dersleri tercih ediyor. Bunun yanında bir öğrenci koçundan destek isteyen birçok öğrenci de online öğrenci koçlarını tercih ediyor.
Mutlu Dersler online eğitim platformunun kurucusu Mehmet Uğur Kutluer, yeterli altyapıya sahip olmayan ve sorumluluk duygusuyla hareket etmeyen bazı online eğitim platformlarının öğrenci ve velilerin güvenini sarstığını, bu tarz olumsuz deneyim yaşayan öğrenci ve velilerin de bu olumsuz deneyimi genelleyerek uzaktan eğitime tavır alabildiğini söylüyor.
Aynı zamanda Ege Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü mezunu uzman bir eğitim bilimci olduğunu vurgulayan Kutluer: “Uzaktan eğitim kaçınılmaz bir eğitim dönüşümüdür. Birçok örgün eğitim kurumunda hibrit (uzaktan-yüz yüze karma) model kullanılmaya başlandığını görüyoruz. Gelecekte bu hibrit modeldeki uzaktan eğitim oranının artacağına inanıyorum. Veli ve öğrenciler bu değişimi iyi değerlendirmeliler. Başarıya ulaşmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.” dedi.