Ana Sayfa Güncel 8 Ağustos 2022 428 Görüntüleme

Dr. Okan Aslanol Anlatıyor…

Yüzümüzdeki Yorgun Görüntüden Nasıl Kurtulabiliriz?

Uykumuzu iyi alıp, iyi dinlememize rağmen yüzümüzde yorgun bir görüntü hissediliyorsa ve dışarıdan sıkça ‘’Yorgun musun?’’ sorusuyla karşılaşıyorsak profosyenel bir hekim değerlendirmesi gerekiyor demektir. Peki neler yapıyoruz bu durumlarda?

1. Göz ve Kaş Şeklini Yeniden Yapılandırma

Bu bölgede özellikle botoksla göz etrafı kırışıklıkları giderilip, yorgun ve üzgün görüntüye sebebiyet veren düşük kaşları yükselterek ciddi bir iyileşme sağlarız. Ayrıca göz altındaki morluklar, torbalanmalar ve kırışıklıkları meoterapi ve dolgu uygulamaları ile giderip daha canlı bir görüntü elde edebiliyoruz. Son olarak bu bölgede üst göz kapağında yığılmalar varsa cerrahi yöntemler en etkili tedavi yöntemidir.

2. Orta ve Alt Yüzü Yeniden Yapılandırma

Yüzümüzün orta ve alt bölümlerinde yaş almaya bağlı yağ doku kayıpları ve ciltte elastikiyet kaybı ile beraber ilk olarak orta yüzde çökmeler, burun kenarından dudak köşesine inen bölgede(nasolabial) derin çizgiler, dudak kenarında çizgilenmeler, dudak köşesinden çeneye inen bölgede(marionette) derin çizgiler, dudak uçlarının aşağıya dönmesi gelişir. Daha ileri seviyelerde ise buldog deformitesi olarak adlandırdığımız çene orta kısımda cilt sarkması gelişir ve çene hattı düzensizleşir. Bu durumlarda dolgu uygulamaları ile orta yanak ve elmacığı yükseltmek, derinleşmiş dudak etrafındaki çizgileri gidermek, burun-dudak kenarı(nasolabial) ile dudak kenarı – çene(marionette) arasındaki çizgileri düzelterek yüzümüzü toparlayıp üzgün ve yorgun görüntünün giderilmesini sağlarız.

Ayrıca mezoterapi, prp ve kök hücre uygulamaları ile cilde kazandırdığımız parlaklık, gerginlik ve iyileşme yine tedavide çok yardımcı olur.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.