Ana Sayfa Güncel 29 Temmuz 2022 290 Görüntüleme

Depodaki Suyun Üst Katlara Ulaştırılması

Şehir hayatının sıkıntılı zorluklarından birisi de sürekli kesilen şebeke sularıdır. Şehir şebekeleri mevsimsel şartlara bağlı olarak bazı dönemlerde suyun yetmemesinden dolayı kısıtlamalara gidebilir ya da olası bir boru hasarı sonrasında suyun kesilmesiyle karşı karşıya kalınabilir. Apartmanlar ve büyük siteler su kesilmelerine karşı çözümü su depoları sayesinde bulmuşlardır. Bugün pek çok binaların bodrum katlarında modüler su deposu bulunmaktadır. Depoların altta bulunmasının en önemli nedeni ise içerisinde bulundurulacak suyun miktarının fazla olmasından ve şebeke hattına en yakın mesafede bulunmasından kaynaklanmaktadır.

Hidrofor Sistemi

Su depolarının bodrum katta olması ister istemez suyun yukarı katlara taşınmasının önünde engel olacaktır. Bunun içinde hidrofor sistemi kullanılarak suyun basınçlı bir şekilde en üst katlara taşınması sağlanır. Pompa ve diğer kontrol ekipmanlarından oluşan hidrofor sayesinde su kesildiğinde sistem kendi kendiliğinden devreye girebilir ve susuz kalma derdi yaşanmaz.

Sonuç olarak kalabalık yaşam alanlarındaysanız o zaman her türlü soruna karşı önceden tedbirinizi almanız gerekir. Su depoları yalnızca içme suyu konusunda değil aynı zamanda yangın deposu olarak da kullanılabileceğinden dolayı bu sistemin yapılarda olması önemli bir zorunluluktur. Doğru bir şekilde ve zamanında alınmış olan tüm önlemlerin insan hayatının korunması açısından önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle su depolarında da büyüklük ihtiyaca ve ne kadar su depolanması gerektiğine bağlı olarak değişecektir. Firmamız özel üretim depo hizmeti de vermektedir.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.