Ana Sayfa Sağlık 25 Mayıs 2022 614 Görüntüleme

Corona virüsünden ölen öğretmen zorla işe çağırılmış

İşe gelmekten korkan 42 yaşındaki bir öğretmenin Covid-19’dan hayatını kaybetmesinden sonra, salgın esnasında İngiltere’de sağlık ve güvenlik yasalarının çiğnendiği tespit edildi. 

42 yaşındaki Donna Coleman, İngiltere’deki Burnley Koleji’nde çalışırken 14 Aralık 2020’de corona virüsüne yakalandıktan sonra geçen yıl ocak ayında öldü.

Daily Mail’in haberine göre, Coleman, testte pozitif çıktıktan sonra bile, sosyal mesafenin olmadığı ve havalandırmanın yetersiz olduğu bir ofiste diğer iki personelle birlikte çalışıyordu.

Ayrıca kendi maskelerini ve el dezenfektanını getirmek zorunda kaldı ve hastalanmadan önce kız kardeşine, “İşimden korkuyorum, içeri girmemeyi göze alamam. Personel odamızda 15 kişiyiz ve sosyal mesafe uygulanmıyor” dedi.

Ölümünün ardından Health ve Safety Executive (HSE) tarafından yapılan bir soruşturma, kolejin virüsün patlak vermesi sırasında personel ve öğrenci güvenliğini sağlamada başarısız olduğunu tespit etti.

NOEL PARTİSİ BİLE DÜZENLENMİŞ

Raporda, kolejdeki personelin Covid-19’a yakalanırlarsa “yakın temaslarını” bildirmemeye teşvik edildiği ortaya çıktı.

Üstelik Coleman’ın testlerinin pozitif çıkmasından dört gün sonra, tüm yasaklara rağmen, kolej “tüm personel için” Noel partisi de düzenlemeye devam etti.

Coleman’ın ailesi dava açarken aileyi destekleyen Üniversite ve Kolej Birliği, okulun “personel ve öğrencilerin hayatını tehlikeye attığını” söyledi.

Burnley Koleji konuyla ilgili bir yorum yapmadı.

 

 

Etiketler:

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.