Ana Sayfa Güncel 18 Mayıs 2022 578 Görüntüleme

Veri Kurtarma Merkezi

Sizin bilginiz ve isteğiniz dışında yaşanan veri kayıplarında, verilerin kurtarılması çok büyük önem taşıyabilmektedir. Kaybolan veriler bazen hayati önemde olurken bazen de aylarca belki yıllarca emek verilen bir çalışma da veri kaybına uğrayabilmektedir. Veri kurtarma başarı oranının yüksek olabilmesi için kaliteli bir program ya da firma ile çalışılması büyük önem arz etmektedir. Veri kaybı durumlarında kullanıcıların bilinçsiz bir şekilde hareket ederek duruma müdahale etmemesi telafisi güç sonuçlar doğmasına .

Bu tarz durumlarda kullanıcılar hemen veri kurtarma merkezi arayışına girmeli ve kaliteli bir firmayı tercih etmelidir. İnternet üzerinden elde edilen kulaktan dolma basit bilgiler ile veri kurtarma işlemi yapılmaya çalışıldığı zaman veriler dönüştürülmesi zor bir biçimde zarar görebiliyor. Bunun yanı sıra işlemin uygulandığı cihazlarda da kalıcı hasarlar meydana gelebiliyor.

Yaşanan veri kaybı her ne olursa olsun data kurtarma için profesyonel bir ekibin ya da firmanın profesyonel hizmetine ihtiyaç duyacaksınız. Türkiye’de de uluslararası standartlarda kurtarma merkezi olan çok sayıda firma bulunmakta ve kaliteli hizmetler sunmaktadırlar.

Hangi Durumlarda Data Kurtarma İşlemi Yapılır?

Data kurtarma merkezleri genel olarak yeni teknolojiler kullanarak, eğitimli personeller vasıtasıyla veri kurtarma hizmeti vermektedir.

  • Herhangi bir aksaklık ya da hata nedeniyle erişim sağlanamayan tüm HDD, SSD vb. disklerde data kurtarma işlemi yapılır.
  • Sunucular ya da yedekleme ünitelerinde yer alan disklerin çeşitli arızalardan dolayı RAID yapısını bozulması
  • Formatlanmış yani sıfırlanmış olan diskler
  • Zararlı yazılım veya virüs sonucunda silinmiş olan veriler

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.